ABD Dışişleri Bakanı: Türkiye ile karşılıklı güveni kaybettik

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye'deydi.

ABD Dışişleri Bakanı: Türkiye ile karşılıklı güveni kaybettik

Petrol şirketi Exxon Mobil’in eski CEO’su sıfatıyla İstanbul’da bugün gerçekleşen 22. Dünya Petrol Kongresi’nde ödül alan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, sürdürdüğü Türkiye ziyaretini İstanbul’da bulunan ABD Başkonsolosluğunu ziyaret ederek tamamladı.

BBC’nin haberine göre burada bir konuşma yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilere ilişkin, “Karşılıklı güveni kaybettik ama bu ilişkileri onarmak için çabalamalıyız” yorumunu yaptı.

Güvenin her ilişkinin temeli olduğunu belirten Tillerson, Türkiye ile karşılıklı olarak güvenin yeninden inşası için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Erdoğan’la özel görüşme

Tarabya’daki Hüber Köşkü’nde bir araya gelen ikilinin görüşmesi 1 saat 40 dakika sürmüş ve görüşme sonrasında herhangi bir resmi açıklama yapılmamıştı.

Reuters’e konuşan Tillerson’un danışmanlarından R. C. Hammond ise, ikilinin ABD’nin YPG’ye olan desteğini ve Suriye’nin güneyinde ilan edilen ateşkesi tartıştıklarını belirtti.

Katar krizi için

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye’deki ziyareti sonrasında ise Katar krizini görüşmek için Suudi Arabistan’a gittiği belirtiliyor.