ABD Dışişleri Bakanı: Müslüman Kardeşler Türkiye ve Bahreyn'de hükümetlerin bir parçası

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Müslüman Kardeşler ile ilgili konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı: Müslüman Kardeşler Türkiye ve Bahreyn'de hükümetlerin bir parçası

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ve Bahreyn’i örnek göstererek “Müslüman Kardeşler hükümetlerin parçası haline geldiler” dedi ve Müslüman Kardeşler’i bir bütün olarak terörist olarak tanımlamanın yarattığı zorluklara işaret etti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar’la diplomatik ilişkileri kesen Arap ülkelerinin Müslüman Kardeşler’i tümden “terör örgütü” ilan etmesinin “Bölgesel istikrar ve güvenlik açısından” komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.

Al Jazeera İngilizce’de yer alan habere göre Tillerson, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nda Körfez krizi ile ilgili yaptığı konuşmada, “Müslüman Kardeşler’in bazı unsurları hükümetlerin parçası haline geldiler” derken örnek olarak “Türkiye ve Bahreyn parlamentolarının üyelerini” gösterdi.

Tillerson, “5 milyona yakın üyesi olduğu tahmin edilen Müslüman Kardeşler örgütünde şiddet ve terörizme bulaşan unsurları diğerlerinden ayrıştırıyoruz. Örgütü bütünüyle terörist olarak saymanın bizim bu hükümetlerle olan ilişkilerimizi karmaşık hale getirebileceğini takdir edersiniz” dedi.

(Konuşmayı İngilizce olarak buradan izleyebilirsiniz)