ABD Büyükelçisi Bass: 9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmaması IŞİD vazgeçtiğinden değil...

ABD Büyükelçisi John Bass, Ankara'daki veda toplantısında gözaltı iddialarına ilişkin konuştu.

ABD Büyükelçisi Bass: 9.5 aydır Türkiye'de terör saldırısı yaşanmaması IŞİD vazgeçtiğinden değil...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye-ABD ilişkilerini bozmak’la suçladığı ABD Büyükelçisi John Bass Bass, Diplomasi Muhabirleri Derneği’nde katıldığı etkinlikte vize krizi’ne dair açıklamada bulundu.

Habertürk‘ün aktardığına göre Bass, Ankara’da diplomasi muhabirleriyle yaptığı veda toplantısında, savcılık tarafından ifadeye çağrılan başkonsolosluk çalışanı N.M.C’nin ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda saklandığı iddialarına, “ABD misyonlarında saklanan kimse yok. Hiçbir çalışanımızı yargıdan kaçırmıyoruz” ifadeleriyle yanıt verdi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan başkonsolosluk çalışan Metin Topuz’un durumuyla ilgili de konuşan Bass, “Topuz’un neden tutuklandığına ilişkin hala bir yanıt alamadık. Topuz görev tanımını aşıp başka irtibatlar kurduysa bunun delillerini görmekten memnun oluruz. Topuz, organize suçlar ve uyuşturucuyla mücadele departmanında çalışıyordu. Bu işbirliği sayesinde birçok uyuşturucu kaçakçısı yakalandı” ifadelerini kullandı.

‘Vize krizi’ne ilginç yanıt

Bass, vize hizmetlerinin askıya alınmasına ilişkin de, “Vize hizmetlerini durdurma kararı ABD Hükümeti tarafından alındı. Mevcut anlaşmazlık iki hükümetin diyaloğuyla çözülür. 9,5 aydır Türkiye’de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD vazgeçtiği için değil işbirliğimizin sonucu.” diye konuştu.