ABD askerleri YPG'nin yemin töreninde

Amerika askerlerinin, 250 Arap ve Kürt kadının DSG'ye) katılımı için düzenlenen törene katıldıkları ortaya çıktı.

ABD askerleri YPG'nin yemin töreninde

Suriye’de, ABD askerlerinin YPG’liler ile birlikte hareket edip görüntü vermesi ile ilgili tartışmalar sürerken, Amerika askerlerinin, 2 gün önce Haseke’de 250 Arap ve Kürt kadının gördükleri eğitimden sonra Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) katılımı için düzenlenen törene katıldıkları ortaya çıktı.

Tören ile ilgili yayınlanan fotoğraflarda, ABD askerlerinin tören alanında oturarak töreni izlediği görüldü. Tabka ilçe merkezini IŞİD’den tamamen temizlenirken, çevresinde bulunan iki mahalle ve Tabka barajının bir kısmında ise şiddetli çatışmaların halen sürdüğü belirtildi. DSG’nin Fırat’ın batısından nehir üzerinden Fırat’ın batısında bulunan Tabka’ya takviyesinin de sürdüğü kaydedildi.

Suriye’nin kuzeyinde, YPG ile birlikte hareket edip yan yana görüntü vermeleri krize neden olan ABD askerleri, Türkiye’nin hava operasyonu ile vurduğu dağ olan ve YPG’nin ana karargahının bulunduğu Karaçok’ta verilen eğitim devresini tamamlayan 250 Kürt ve Arap kadının DSG’ye katılımı için Haseke’de düzenlenen törene ABD askerleri de katıldı. Tören ile ilgili fotoğraflarda ABD askerlerinin DSG komutanlarının arkasından töreni izledikleri ve fazla görüntü vermekten kaçındıkları görüldü.

(DHA)