AA çocuk işçi cinayetini tahrif etti: 'Oynarken' ölmüş!

Bitlis'te okul harçlığını kazanmak için çalışan 14 yaşındaki çocuk akıma kapılıp can verirken AA çocuğun 'oynarken' öldüğünü öne sürdü.

AA çocuk işçi cinayetini tahrif etti: 'Oynarken' ölmüş!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, okul harçlığını kazanmak için değirmende çalışan 14 yaşındaki Mehmet Emin Çevik, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Olay, sabah saatlerinde Ahlat’ın Selçuklu Mahallesi’nde meydana geldi. Okul harçlığını kazanmak için değirmende çalışan Mehmet Emin Çevik, bulgur kurutmak için değirmenin damına çıktı. Bu sırada elektrik akımına kapılan Çevik, yaklaşık 3 metre yükseklikten yere düştü.

Ağır yaralanan Çevik, iş arkadaşları tarafından çağırılan ambulansla Ahlat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çevik, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatı kaybetti.

AA’ya göre ‘oynuyormuş’

Çevik’in ölümüne ilişkin haberi Anadolu Ajansı (AA) ise çarpıtılarak verdi. AA Çevik’in ölümüyle ilgili abonelerine geçtiği haberinde “Alınan bilgiye göre, Selçuklu Mahallesi’nde arkadaşlarıyla oynarken bir evin damına çıkan 14 yaşındaki Mehmet Emin Çevik elektrik akıma kapıldı. Sağlık ekibince Ahlat Devlet Hastanesine kaldırılan Çevik, daha sonra Tatvan Devlet Hastanesine sevk edildi. Çevik, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.” ifadeleri kullanıldı.