900 IŞİD'li Türkiye'de: "Siz bunları okurken belki de bir kısmı..."

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Türkiye'ye döndüğü belirlenen 900 IŞİD'linin eylem hazırlığı içinde olabileceğini belirtti.

900 IŞİD'li Türkiye'de:

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, ABD merkezli düşünce kuruluşu Soufan Center’a göre IŞİD’in Türkiye’ye döndüğü belirtilen yaklaşık 900 militanı için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Soufan Center’ın Dışişleri Bakanlığı verilerine dayandırdığı “Halifeliğin Ötesi: Yabancı Savaşçılar ve Geri Dönenlerin Yarattığı Tehdit” adlı son raporunda, yaklaşık 900 Türkiye vatandaşı IŞİD’linin  herhangi bir engele takılmadan geri döndüğünün hesaplandığı belirtilmişti.

Murat Yetkin, konuyla ilgili köşesine “Ve IŞİD’ciler dönmeye başladı: 900 terörist aramızda” başlığıyla taşıdığı yazıda, dönüş yapan yapan IŞİD’li sayısının bu kadar yüksek olmasının Suriye ile Türkiye arasındaki sınırın uzunluğu ya da TSK’nın Cerablus, Dabık ve İdlib’de yürüttüğü operasyonlar sırasındaki ortamdan kaynaklanabileceğini kaydederken, “Ancak yolu ve yöntemi ne olursa olsun Suriye ve Irak’ta her türlü silah ve saldırı yöntemini öğrenip Türkiye’ye dönerek sessizce aramıza giren IŞİD’ci teröristlerin sayısı gerçekten endişe verici boyutta.” ifadelerini kullandı.

“Suriye iç savaşı sürecinin uzayıp derinleşmesi yalnızca Türkiye’de PKK ile dolaylı görüşmeler ve ateşkes sürecinin bitip PKK’yı yeniden ve ABD desteği sayesinde eskisinden tehlikeli hale getirmekle kalmadı. Aynı zamanda Türkiye’nin de Suriye’deki muhalif gruplara yanlı teşhis ve tedavi ile yaklaşmasının da etkisiyle IŞİD ve El-Kaide gibi azılı düşmanlar da eklendi karşı saflara.” diyen Yetkin yazısını şu uyarıyı yaparak bitirdi:

Bugün yaşadığımız gerçek, maalesef siz şimdi bunları okurken o 900 militandan bir kısmının belki de hayatlarımızı tehlikeye atacak bir şeyler planlamakta, hazırlamakta olduğudur. İstihbarat ve polise ama asıl onlara siyasi direktif verecek hükümete bu bakımdan her zamankinden fazla iş düşüyor.”

Yazının tamamı

http://gazetemanifesto.com/2017/10/25/5000den-fazla-isid-militani-ulkesine-dondu/