MHP'den CHP'ye: Yeni sistemde siz yok olurken biz Başkan çıkaracağız!

MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat Çetin, başkanlık sisteminde CHP'nin yok olacağını öne sürdü.

MHP'den CHP'ye: Yeni sistemde siz yok olurken biz Başkan çıkaracağız!

Başkanlık sistemini içeren anayasa teklifinin Meclis’ten geçmesi için AKP’yle ittifak yapan MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat Çetin, yeni sistemde partisinin değil CHP’nin yok olacağını öne sürdü.

Çetin’in yaptığı yazılı açıklamasında, MHP’ye yönelik eleştirilere tepki gösterirken, CHP’ye yönelik olarak “köksüz ve çürümüş ideoloji” ifadeleri kullanması dikkat çekti.

Şefkat Çetin, “Yeni sistemde CHP cumhurbaşkanı çıkaramayacağını düşünse bile MHP çıkarabilecektir.” dedi.

Çetin’in açıklaması şöyle:

“Atatürk’ün mirasını yemekten başka bir maharet gösteremeyen CHP’nin hırçınlığı, milletten uzak HDP’ye yakın mevcut yapısıyla devlet idaresinde olamayacağını gayet iyi bilmesindendir. Temenni ettikleri gibi yeni sistemde yok olacak olan MHP değil, bizatihi kendi köksüz ve çürümüş ideolojileri ve ittifaklarıdır. Yapılmamış seçimlerden peşinen korkmak CHP âdetidir. Çünkü milletin kendilerine vereceği cevap bellidir. MHP ise hiçbir zaman seçimden korkmamış, milletinden kaçmamıştır. Yeni sistemde CHP cumhurbaşkanı çıkaramayacağını düşünse bile MHP çıkarabilecektir.

7 Haziran sürecinde ortaya koyduğumuz bütün bu gerekçeler, bugün teker teker karşılık bulmuştur. Tıpkı dün söz verdiğimiz gibi bugün de anayasanın ilk dört maddesine dokundurtmadık. Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarını belirledik… Tayyip Erdoğan nefreti üzerinden yapılmak istenen değişiklikleri engellemeye çalışanların unuttuğu şey, zaten onun hâlihazırda sınırsız yetkiye sahip Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğidir”