80 liralık kaçak akım rölesi olmadığı için 16 yaşındaki işçi akıma kapılarak hayatını kaybetti

İzmir'de 16 yaşındaki bir çocuk, komi olarak çalıştığı otelde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

80 liralık kaçak akım rölesi olmadığı için 16 yaşındaki işçi akıma kapılarak hayatını kaybetti

İzmir’de 16 yaşındaki bir çocuk, komi olarak çalıştığı otelde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olayın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen sorumlular hakkında dava açılmadı, gözaltı yapılmadı.

İzmir’in Çeşme ilçesinde 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan olayda lise öğrencisi Hüseyin Çoşgun, okul masraflarını karşılamak için komi olarak çalıştığı otelde elektrik akımına kapıldı. Hüseyin Coşgun, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede 8 gün sonra hayatını kaybetti.

80 liralık kaçak akım rölesi yoktu

İhmal olduğu iddiasıyla şikayetçi olan ailenin avukatı Ülkü Doğan, “80 lira maliyeti olan kaçak akım rölesinin bulunmaması ya da çalışmaması nedeniyle, ailenin tek çocuğu 16 yaşındaki Hüseyin hayatını kaybetti” dedi.

“Olayın gelişimi, öncesi ve sonrasına baktığımızda kanaat olarak olayın elektrik çarpması olduğu açık olduğu halde İzmir Adli Tıp Kurumu ‘ölüm nedeni tam olarak belirlenemedi’ diyerek dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi” diyen Doğan, şunları kaydetti:

“İstanbul Adli Tıp Kurumu Türkiye’deki en yoğun kurumu. Aylardır sonuç bekliyoruz. Toplamda 8 ay oldu ve hala sorumlular hakkında açılmış bir dava yok. Göz göre göre bir ölüm var. Elektriğin bu kadar yoğun kullanıldığı bir ortamda kaçak akım rölesini takmıyorsanız, bu sonuçları ön görüyorsunuz demektir. Bu kadar ağır kusurun, taksirin olduğu yerde henüz sorumlular hakkında dava açılmaması ya da gözaltı yapılmamış olması ailenin hukuk sistemine olan güvenini zedeliyor.”

Adli Tıp’tan açıklama

Konuyla ilgili Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, savcılığın 14 Aralık’ta inceleme talebinde bulunduğu İstanbul Adli Tıp Başkanlığı’nın 21 Aralık’ta ölüm nedeninin elektrik akımı olduğunu gösteren otopsi raporunu savcılığa gönderdiği belirtilerek “gecikme” iddialarını yalanladı. (DHA)