5 Kasım çağrısı, Stalin'e saldırılar, 'Milli Burjuvazi' tartışmaları... Sosyalist Cumhuriyet çıktı!

Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 19 Ekim 2017 tarihli 44. sayısı yayımlandı.

5 Kasım çağrısı, Stalin'e saldırılar, 'Milli Burjuvazi' tartışmaları... Sosyalist Cumhuriyet çıktı!

Haftalık olarak çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 19 Ekim 2017 tarihli 44. sayısı yayımlandı.

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) 5 Kasım’da İstanbul’da düzenleyeceği “Yeni bir Cumhuriyet için…”  buluşmasına manşetten yer verilen gazetede “Hem 29 Ekim’in hem de Ekim Sosyalist Devrimi’nin yıldönümünde Bostancı Gösteri Merkezi’nde “yeni bir cumhuriyet için” buluşuyoruz” denilerek bir kez daha çağrıda bulunuluyor.

Haftanın konusu olarak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemde ağzına pelesenk ettiği “Yerli ve Milli” vurgusuyla birlikte gündeme gelen tartışmalara yanıt niteliğinde “Milli Burjuvazi var mıdır?” başlıklı bir yazı yer alıyor.

Gazetenin ‘Öne Çıkanlar’ bölümünde 2019’da yapılması planlanan Başkanlık seçimleri öncesi AKP’nin hazırlamaya koyulduğu seçim sistemi ve Irak Kürdistanı’nda yapılan referandum sonrası emperyalizmin bölgesel hesapları ele alınıyor.

Pusula bölümünde ise komünizm düşmanlığının değişmeyen hedefi olan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin önderi Stalin, Büyük Ekim Devrimi’nin de 100. yıldönümünde dört ayrı yazıyla anılıyor. Gazete okurlarının karşısına bu hafta, marksizm leninizm ideolojisine karşı sağdan ve ‘sol’dan gelen saldırıların hedef aldığı simge isim olan büyük önderle ilgili kaleme alınan “Joe Amca’yı hatırlamak”, “Mevzu Stalin değil”, “Stalin tarihin turnusol kağıdıdır” ve “Troçki’nin yanılgısı” başlıklı yazıyla çıkıyor.

Arka manşette ise Şişecam’da haksız şekilde işlerinden atılan cam işçilerinin mücadelesi ve  20 Ekim’de düzenlemeye hazırlandıkları ‘İŞ, AŞ, ADALET YÜRÜYÜŞÜ’ yer aldı.

Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütlerinden temin edilebilen Sosyalist Cumhuriyet’in bir sonraki sayısı 26 Ekim 2017’de yayımlanacak.

Pusula’nın geçen haftaki yazılarına ulaşmak için tıklayınız.