5 ilde CHP'li belediyelere operasyon hazırlığı

CHP'li Ataşehir Belediyesi'nden sonra İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'dakiler de aralarında bir çok belediyeye daha operasyon hazırlığı iddiasında bulunuldu.

5 ilde CHP'li belediyelere operasyon hazırlığı

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasına ilişkin açıklama yaparken, “Aydın’da, Adana’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’un birçok belediyesinde operasyon yapma hazırlıkları olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

İBB’de CHP Meclis Grubu’nda konuşan CHP İl Başkanı Canpolat, şunları söyledi:

“Son günlerde partimize yönelik iktidar tarafında, özellikle İçişleri Bakanı tarafında, her gün kamuoyunda tartışmaya açılan CHP belediyelerin başarısını gölgelemek isteyen, siyasi bir saldırıyla karşı karşıyayız. Özellikle referandumda İstanbul’daki belediye başkanlarımızın başarısı, belediye başkanlarımızın bulunduğu ilçelerdeki referandumda “hayır” oyunun yüksek çıkması, AK Parti’li belediyelerin de oylarının düşük çıkması, kısaca İstanbul’da yaklaşık 5 milyon oyun “hayır” çıkmasının bedelini AK Parti çok içine sindirmiş değil. Bu bedeli CHP’li belediyelere ödetmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını biliyoruz.”

Açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tehditlerine de tepki gösteren Canpolat, “Düşünebiliyor musunuz? Bir ülkenin devleti temsil eden İçişleri Bakanı, ana muhalefet partisinin liderini, belediye başkanlarını tehdit ediyor.” derken, partilerine yapılan operasyonların Ataşehir Belediyesi’yle sınırlı kalmayacağını öğrendiklerini belirterek, “Kendi yolsuzluklarınızı örtbas etmek için Aydın’da, Adana’da, Ankara’da, İzmir’de ve İstanbul’un birçok belediyesinde operasyon yapma hazırlıkları olduğunu biliyoruz. Bu operasyonlar, siyasi operasyonlardır. Bizi yıldıramazsınız. Biz sizin yolsuzluklarınıza karşı mücadele edeceğiz.” dedi.

“AKP’ye yedirmeyeceğiz”

Canpolat sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Önümüzdeki günlerde büyükşehir grubumuz sizin yolsuzluklarınızı teker teker açıklayacak. Arkadaşlarımız İBB meclisinde belki birtakım eylem kararları alacaklar. Onu kapalı grup toplantımızda tartışacağız. Yarından itibaren 14 belediyemizin olduğu yerde partililerimiz, seçmenlerimiz kendi seçtikleri belediye başkanlarına sahip çıkacaklar. Sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz belediye başkanlarımızı AKP’ye yedirmeyeceğiz.”