39 kişinin katledildiği Reina'da yıkım: Açıklama geldi

IŞİD'in saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü Reina bu sabah iş makineleriyla yıkıldı.

39 kişinin katledildiği Reina'da yıkım: Açıklama geldi

IŞİD’in saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü Reina bu sabah iş makineleriyla yıkıldı.

İstanbul Ortaköy sahilindeki gece kulübünde yıkımın nedenine ilişkin şirkete yakın bir kaynak “Bizim için de beklenmedik bir durum oldu. Yıkım 45 dakika sürdü. Yıktılar çıktılar” diyerek iş makinelerinin alandan ayrıldığını aktardı.

Milliyet‘in haberine göre ise Reina’da Boğaziçi İmar Kanunu’na aykırı yapılaşmadan dolayı Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri daha önce alınan yıkım kararını uyguladı.

İBB’den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı yazılı açıklamada gece kulübünün ‘mevzuata aykırı kısımlarının’ yıkıldığını duyurdu.

İBB yıkımla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesinde bulunan Reina isimli eğlence mekanında mevzuata aykırı kısımlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümenince yıkım kararı alınmıştır. Encümen Kararına istinaden, bugün (22.05.2017), yapının mevzuata aykırı kısımlarının yıkım işlemi gerçekleşmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

“Sizce aykırı kısımlar mı yıkıldı?”

Bir şirket yetkilisi ise Reina’dan yapılan yıkımın “mevzuata aykırı kısımları” kapsadığı ile ilgili belediye açıklamasını eleştirerek, BBC Türkçe‘ye “sizce mevzuata aykırı kısımlar mı yıkıldı” değerlendirmesini yaptı.