3. havalimanı cenderesinde dün: Bu sefer de iki işçi yüksekten düşerek yaralandı

İstanbul Arnavutköy'de yapımı devam eden 3. Havalimanı inşaatında dün 2 işçi tavandan düşerek ağır yaralandı.

3. havalimanı cenderesinde dün: Bu sefer de iki işçi yüksekten düşerek yaralandı

İstanbul Arnavutköy’de yapımı devam eden 3. Havalimanı inşaatında dün 2 işçi tavandan düşerek ağır yaralandı.

AKP’lilerin kürsü ve meydanlarda sık sık propaganda malzemesi olarak kullandığı ve bir an önce açılmasını istediği 3. Havalimanı inşaatında işçilerin hayatları yok sayılmaya devam ediliyor. Edindiğimiz bilgilere göre, çalışma koşulları oldukça kötü olan işçiler, inşaatın acele ile yapılmasından dolayı ölüm ve yaralanma riski altında çalıştırılıyor.

Karanlıkta mesai

Sabahın erken saatlerinde başlayan ve sık sık elektrik kesintileriyle devam ettirilmeye çalışılan projede işçiler karanlıkta çalışmak zorunda kalıyor ve kaza riski artıyor. Sözgelimi şantiyedeki terminal ek binası inşaatında yaşanan son yaşanan iş cinayeti de, Taner Demirci isimli işçinin havanın karanlık olmasına rağmen aydınlatma olmaması nedeniyle önünü görmeyip birinci kattan aşağı düşmesi ve hayatını kaybetmesiyle gerçekleşmişti.

Kemersiz çalıştırılıyorlar

İşçilerin kemersiz bir biçimde yüksekte çalıştırılması da, bugüne kadar 3. Havalimanı’nda yaşanan iş cinayetlerinin neredeyse tamamının ‘işçilerin yüksekten düşmesi’ olarak lanse edilmesine sebep oldu.

İşten atma tehdidi

İşçilerin bu durumunun dışarıya duyurulması konusunda ciddi kısıtlamalar söz konusu. Havalimanı inşaatında yaşanan iş cinayetleri ve kazalarını basına bildiren işçiler işten atılmakla tehdit ediliyor.

http://gazetemanifesto.com/2017/01/25/3-havalimani-mezarligi-dun-ve-bugun-iki-isci-daha-hayatini-kaybetti/