"250 kişinin katili devlettir" dedi, partisinden açıklama geldi

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlere ilişkin sözleri partisi tarafından kabul edilmedi.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlere ilişkin sözleri partisi tarafından kabul edilmedi. Akaydın hakkında ayrıca da suç duyurusunda bulunuldu.

Akaydın Antalya’da düzenlediği bir basın toplantısında darbe girişimine ilişkin, “Köprü başına gelip darbe mi yapılır? Akşam üzeri darbe mi olur hiç, sabaha karşı olur. Üstelik ellerinde askerlerinkinden daha güçlü donanıma sahip silahları olan polisler değil de neden sivil insanlar tankların önüne yatırıldı. O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ise, Mustafa Akaydın’ın sözleri için, “O, şahsını bağlar. 15 Temmuz ile ilgili benim ve partimizin görüşü şudur: 15 Temmuz’da hain bir kalkışma vardı, halkımız tarafından bu kalkışma önlendi. Kalkışmaya karşı halkımız ile birlikte Meclis de kahramanca direndi.” yorumunu yaptı.

15 Temmuz Derneği’nden suç duyurusu

Öte yandan Akaydın’ın sözlerinin ardından CHP’li vekil hakkında, 15 Temmuz Derneği’nden de suç duyurusu geldi.

Suç duyurusu dilekçesinde, “Şüpheli Milletvekili Mustafa Akaydın’ın gerçekleştirdiği basın toplantısında 15 Temmuz ruhuna ve destanına dair küçümseyici, aşağılayıcı, tahkir edici, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Devletimizin tüm kurumlarını, Türk Silahlı Kuvvetlerini itham edici, suçlu gösteren gerçeğe aykırı sözleri ile TCK.’nın 216, 271 ve 301. maddelerinde belirtilen suçları işlemiş olduğundan ilgili maddelerde belirtilen cezanın üst sınırından cezalandırılması gerekmektedir” denildi.