23 yaşındaki öğretmen PKK tarafından öldürüldü!

Dersim-Pülümür yolunda arabası yakıldıktan sonra kaybolan 23 yaşındaki öğretmenin katledildiği öğrenildi.

23 yaşındaki öğretmen PKK tarafından öldürüldü!

Urfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, geçtiğimiz günlerde tatil için memleketi Gümüşhane’ye giderken Dersim-Pülümür karayolunda kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yolu kesilerek aracı ateşe verilmişti.

Kendisinden 4 gün boyunca haber alınamayan Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit Yılmaz, Dersim İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi’ne başvurarak, oğlunun bulunmasını istemişti. Ancak 23 yaşındaki öğretmenin PKK tarafından öldürüldüğü öğrenildi.

PKK’nin silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), Dersim-Pülümür karayolunda aracı yakılan ve haber alınamayan 23 yaşındaki öğretmen ile ilgili açıklama yaptı. 18 Haziran 2017 tarihinde HPG Basın İrtibat Bürosu tarafından yapılan açıklamada “Dersim’de gerilla güçlerimizin yerlerini ve hareket tarzlarını ihbar eden ve düşman ile işbirliği içinde olan Necmettin Yılmaz isimli şahıs 16 Haziran günü Dersim’e bağlı Zaxge köyü yakınlarında cezalandırılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

Savunmasız bir kamu emekçisini katleden ve bunu kendilerince meşrulaştırmaya çalışarak açıklayan HPG’nin açıklamasındaki yalan ise çok net bir şekilde görülüyor. HPG’liler Necmettin Yılmaz’ın Dersim’de kendilerini ihbar ettiğini öne sürdü. Oysa ki, Yılmaz Urfa’da çalışıyor ve memleketi Gümüşhane’ye dönmek için olayın yaşandığı Dersim-Pülümür yolunu kullanıyor. Dolayısıyla, yapılan açıklama öğretmenin öldürülmesini kendileri açısından meşru kılmaya çalışmaktan başka bir şey değil gibi görünüyor.

Ailesi İHD’ye başvurmuştu

Kaçırıldığı düşünülen Necmettin Yılmaz için babası Hamit Yılmaz ve ağabeyi Ahmet Yılmaz, İHD Dersim Şubesi’ne başvuruda bulunmuştu.

İHD Dersim Şubesi’nde düzenlenen açıklamada konuşan Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, ellerinde öğretmenin kim ya da kimler tarafından alıkonulduğuna ilişkin bilgi bulunmadığını belirterek “Ne olursa olsun sonuçta bir mağduriyet, bir alıkoyma var. Kimler tarafından yapılmış olursa olsun biz İHD olarak insanların yaşam hakkını savunuyoruz ve bu vatandaşın sağ salim, hiçbir zarar görmeden ailesine teslim edilmesini bekliyoruz. Üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” demişti.

Açıklamada konuşan Baba Ahmet Yılmaz, oğlunun kim ya da kimler tarafından kaçırıldığını bilmediğini belirterek “Mağduriyetimizin giderilmesi için yetkililerden Allah rızası için çocuğumun sağ salim bana teslim edilmesini istiyorum” diye konuşmuştu.

Kardeşiyle en son Cuma günü konuştuğunu söyleyen ağabeyi Ahmet Yılmaz ise, “İyi olduğunu söyledi. Yaz tatili için köye geliyordu. Kendisi sağ salim yola devam ettiğini söylüyordu. Bir ara kesinti oldu telefon çekmiyor sandım. Saat 18:00 sularında öğrendiğimize göre kardeşimin aracı yol kenarında lastiği patlak, yanmış şekilde bulunmuş. Kardeşimin bize sağ salim teslim edilmesini rica ediyorum” demişti.