"2018'de Rıza Sarraf adıyla yaşayan biri olmayacak"

ABD'de yargılanan Rıza Sarraf'ın akıbeti ile ilgili ilginç iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

Habertürk yaarı Sevilay Yılman, ABD’de yargılandığı davada itirafçı olduğu öne sürülen İran asıllı Türk vatandaşı işadamı Rıza Sarraf’ın gelecek yıl tanık koruma programına alınarak ‘öldürüleceğini’ öne sürdü.

Sarraf’ın Mart 2016’daki ABD ziyaretinden önce itirafçı olmayı kabul ettiğini öne sürerek bir başka kritik iddiayı da dile getiren Yılman, buna şaşırmadığını belirtirken, “Bana göre o seyahat, Amerika’ya Disneylan’ı görmeye gitme arzusu falan hepsi bir kurguydu ve bu kurgunun geleceği nokta da zaten bu olacaktı.” dedi.

“En seksi, ilgi çekecek tarafı”

Sarraf’ın hayat hikayesinin farklı bir noktaya evrildiğini ifade eden Yılman, “Acayip olan bundan sonra yaşayacakları. Bir gün beyazperdeye aktarılırsa bu hikâyenin en seksi, ilgi çekecek tarafı da bu kısmı olacak. Çünkü eğer iddialar doğru ise yeni yılda yani 2018’de Reza Zarrab adıyla, kimliğiyle yaşayan bir insan olmayacak artık!” ifadelerini kullandı.

“Ameliyatla görüntüsü de değiştirilecek”

Yılman, Rıza Sarraf’ın itirafçı olması ile beraber öldürülerek FBI’ın tanık koruma programına alınacağını söyleyerek, “Zarrab, serbest bırakıldıktan sonra bambaşka bir kimlikle yaşamaya devam edecek. Büyük bir ihtimalle koruma programının gereği estetik ameliyatla filan görüntüsü de değiştirilecek”. şeklinde konuştu.

Yılman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zarrab’ı da yepyeni bir hayat bekliyor. İşte bu kısmı da bana çok ilgi çekici geliyor. Acaba bu yeni kimliği nasıl olacak? Nerde yaşayacak? Ve küçücük yaşta trilyonlarla oynayan Zarrab’a Amerika nasıl bir hayat sunacak? Ve acaba bu yeni hayat onu mutlu edecek mi? Düşünsenize Zarrab Kuzey Amerika’da bir kasabada, sıradan, kendi halinde yaşayan bir balıkçı… Balık tutarak hayatını kazanıyor ve o balıkları tutarken geride bıraktıklarını hayal ediyor filan… Eski yaşantısı size de acayip gelmiyor mu? İlgi çekici ve gizemli…”