2017’de 350 bin Suudi turist Trabzon'u ziyaret etmiş 763 konut satılmış

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim el-Hireyci, Suudi turistlerin, son senelerde artan Trabzon’a ziyaretlerinin, bu şehrin Suudi vatandaşların kalbinde edindiği yerin bir delili olduğunu söyledi. Hireyci, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından Yomra ilçesindeki bir otelde düzenlenen “Ombudsmanlık Dostane Çözüm ve Trabzon Uygulamaları Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a kendisini toplantıya davet etmesi dolayısıyla teşekkürlerini... View Article

2017’de 350 bin Suudi turist Trabzon'u ziyaret etmiş 763 konut satılmış

Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim el-Hireyci, Suudi turistlerin, son senelerde artan Trabzon’a ziyaretlerinin, bu şehrin Suudi vatandaşların kalbinde edindiği yerin bir delili olduğunu söyledi.

Hireyci, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından Yomra ilçesindeki bir otelde düzenlenen “Ombudsmanlık Dostane Çözüm ve Trabzon Uygulamaları Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a kendisini toplantıya davet etmesi dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Toplantının kendisi için güzel bir fırsat olduğunu belirten Hireyci, “Yoğun ziyaretleriyle Trabzon halkından bir parça haline gelen Suudi vatandaşlarını temsilen bu toplantıya katılarak duygularımı ifade etme imkanı buluyorum. Son senelerde artan Suudi turistlerin Trabzon’a ziyaretleri, bu şehrin Suudi vatandaşların kalbinde edindiği yerin bir delilidir. Bizim vatandaşlarımız için Trabzon ili son derece güzel, doğal güzellikleriyle, cömert halkıyla, sıcak kanlı insanlarıyla bir cazibe merkezidir.” diye konuştu.

Hireyci, istatistiklere göre Trabzon’a Ortadoğu’dan gelen turistlerin yüzde 85-90’ını Suudi vatandaşların oluşturduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti: “2017 yılının ocak ayından ağustos ayına kadar yaklaşık 350 bin Suudi vatandaşı Trabzon’u ziyaret etti. Vatandaşlarımız Trabzon’a sadece turistik bir yer olarak bakmamaktalar ve sadece turistik bir ziyaret amacıyla da gelmemektedirler. Yatırımcı olarak da Trabzon’a gelmekte ve yatırımlarını buraya yönlendirmektedirler. TÜİK verilerine göre, Trabzon’da ocak ayından ağustos ayına kadar Suudi vatandaşlarına 763 konut satışı gerçekleştirilmiştir. Konut satın alan vatandaşlarımızın büyük kısmı Trabzon’da aynı zamanda oturma iznine müracaat etmiş, büyük kısmı oturma izni almıştır.” dedi.

Hireyci, Trabzon’daki tüm resmi kurumlara teşekkür ederek, “Özellikle emniyet ve jandarma güçlerine çok çok teşekkürlerimizi iletiyoruz. Turizm sezonu boyunca vatandaşlarımızın başına gelen çeşitli hadiselerde bizimle direkt iletişime geçerek sorun çözücü şekilde davrandıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Trabzon halkı cömertlikleri, misafirperverlikleri ve güzel davranışlarıyla bütün vatandaşlarımızı kucakladığını söyleyen Büyükelçi: “Sevindirici olan şudur ki binlerce vatandaşımız Trabzon’u ziyaret ediyor ama çok az sayıda adliyeye intikal eden hadiseler meydana geliyor. Bir elin parmaklarını geçmez, bir ya da iki tane oluyor.” dedi.