2017 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı

YÖKDİL 2017 sınav sonuçları açıklandı.

2017 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı M. A. Yekta Saraç, yapılan YÖKDİL sınavı ile ilgili açıklama yaptı. Sabah saatlerin sonuçların en yakın zamanda açıklanacağını belirten Saraç konu hakkında detaylı bilgiler verdi. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair de bir açıklama yapan Saraç, YÖKDİL sınav sonuçlarının en yakın zamanda açıklanacağını belirtti. 5 Mart 2017 Pazar günü saat 09.30’da tek oturum halinde gerçekleştirilen YÖKDİL sınavında adaylara, çoktan seçmeli ve beş cevap şıklı 80 adet soru soruldu ve 180 dakika sınav süresi verilmişti. YÖK Başkanlığınca özellikle doktora öğrencilik ve doçentlik başvuru süreçlerinde baraj niteliğinde olan dil sınavının geliştirilmesine yönelik olarak adayların alanlarındaki dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak yeni bir sınav yapılacak.

YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın açıklamasının ardından YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, sabah saatlerinde Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada YÖKDİL sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu. Başkan Saraç’ın açıklamasının ardından YÖKDİL sonuçları açıklandı.

Adaylar, YÖKDİL sonuçlarına sisteme, e-posta adresi ve şifre bilgilerini girerek erişebilecekler.

SINAV SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN:

http://yokdil.yok.gov.tr/

YÖKDİL TUS, DUS ve YDUS’ta da geçerli olacak

Yükseköğretim Kurulu-YÖK, yeni yabancı dil sınavı YÖKDİL’in kapsamının genişletildiğini duyurdu.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK), YÖKDİL sınavının, Sağlık Bakanlığınca uzmanlık eğitimine giriş sınavları olan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Sınavı (DUS) ve Tıpta Yan Dal Uzmanlık Sınavı (YDUS) için de kabul edileceği duyuruldu. YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 5 Mart’ta ilk defa yapılacak YÖKDİL sınavının, uzmanlık eğitimine giriş sınavları TUS, DUS, YDUS’ta geçerli olabilmesi için Sağlık Bakanlığınca mevzuat değişikliği çalışmaları yapıldı. Sağlık Bakanlığınca başlatılan çalışma tamamlanarak, YÖKDİL sınavının TUS, DUS, YDUS’ta yabancı dil yeterliliği için kullanılabileceği kararı alındı.