2010 yılında ölen Ronnie James Dio dünya turuna çıkmaya hazırlanıyor

Ronnie James Dio, “dirilerek” dünya turnesine çıkmaya hazırlanıyor.

2010 yılında ölen Ronnie James Dio dünya turuna çıkmaya hazırlanıyor

Günümüz müzik dünyasını kökten değişmesine sebep olabilecek sıra dışı bir durum yaşanıyor: 2010 yılında hayatını kaybeden heavy metal efsanesi Ronnie James Dio, dünya turuna çıkmaya hazırlanıyor.

2010 yılında hayatını kaybeden, heavy metal müziğinin ilk yaratıcılarından ve uygulayıcılarından birisi olan Ronnie James Dio, hologram teknolojisiyle birlikte “dirilerek”, ölmeden önce birlikte çaldığı grubuyla dünya turnesine çıkmaya hazırlanıyor.

“Dio Returns” (Dio Geri Dönüyor) ismiyle dünya turnesine çıkmaya hazırlanan organizasyonun 30 Kasım’da Finlandiya’nın Helsinki şehrinde başlayarak, Güney Amerika, Avustralya ve Asya kıtasına gitmesi planlanmış şekilde. 2018 yılında ise ABD’deki festivallerde boy göstermeye hazırlanıyor. Grubun toplam 80 ile 100 konser vermesi bekleniyor.

Ronnie James Dio’nun “dirilmesi” ve tekrardan dünya turnesine çıkacak olması, dinleyicileri ise ikiye bölmüş durumda. Dinleyicilerin bir kısmı, kapitalizmin, ölen bir müzisyen üzerinden para kazanmaya çalışmasından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirerek bu fikri hiç de sıcak karşılamıyor. Diğer dinleyiciler ise, Ronnie James Dio gibi bir müzisyenin, genç kuşaklarla tanışacak olmasını heyecanla karşılıyor.

Konuyla ilgili müzik dergisi Rolling Stones’a konuşan Dio’nun eşi Wendy Dio, “Ronnie her zaman sahnede yeni fikirler denemek isterdi. Eminim ki o bu hologram projesine onay verirdi. Umuyoruz ki bir araya getirmek için bu kadar uğraştığımız şovdan herkes zevk alır.”

Hologramı sağlayan teknoloji şirketi Eyellusion CEO’su ise, hologram teknolojisi sayesinde ölmüş efsanevi müzisyenleri dirilterek üzerlerinden para kazanma işine iyice gömülmüş durumda. Şirketin Dio’nun haricinde başka müzisyenlerin de telif haklarını ele geçirmek için harekete geçtiği belirtiliyor.

Hologram konserle ilgili görüntüler aşağıdan izlenebilir: