2 gün önce yılbaşı kutlamalarını 'gayrimeşru' ilan eden Diyanet'ten kınama: Bu yapılan, toplumu yaşam biçimlerine göre bölmek...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ortaköy'de en az 35 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ardından bir 'kınama' mesajı yayımladı.

2 gün önce yılbaşı kutlamalarını 'gayrimeşru' ilan eden Diyanet'ten kınama: Bu yapılan, toplumu yaşam biçimlerine göre bölmek...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ortaköy’de en az 35 kişinin hayatını kaybettiği katliamın ardından bir ‘kınama’ mesajı yayımlayarak, “Bu gece yapılan terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir.” diye konuştu.

Görmez yazılı açıklamasında, “Yeni yılın ilk saatlerinde savunmasız insanlar üzerine hunharca yapılan silahlı saldırı bütün milletimizi derinden yaralamıştır. Bu bir vahşettir, dehşettir, cinayettir ve katliamdır” ifadesini kullandı.

“Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının herhangi bir farkı yoktur” diyen Görmez, ” Teröristlerin hedefi mekanlar değil, insandır, ülkedir, millettir ve topyekün insanlıktır. Terör nerden, kimden ve kime gelirse gelsin asla kabul edilemez. Bu gece yapılan terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir. Gün terörün her çeşidine karşı milletçe kenetlenme günüdür. Hiçbir müslüman vicdanın asla kabul etmeyeceği bu katliamı yapanları şiddetle telin ediyor, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Cuma hutbesinde ‘gayrimeşru’ ilan etmişti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2 gün önce hazırlanan ve Türkiye’deki tüm camilerde okunan cuma hutbesinde, yılbaşı kutlamasının ‘gayrimeşru’ olduğu iddia edilmişti. Diyanet’in hazırladığı cuma hutbesinde, “Kendini ve yaratılış gayesini unutarak, değerlerimizle örtüşmeyen, insan hayatına katkısı olmayan gayrimeşru tutum ve davranışlar sergilemek bir mümine asla yakışmaz” denilmişti.

http://gazetemanifesto.com/2016/12/30/diyanet-cuma-hutbesinde-yilbasi-kutlamalarini-gayrimesru-ilan-etmisti/

http://gazetemanifesto.com/2017/01/01/ortakoyde-gece-kulubunde-katliam-en-az-35-olu/