2 ay önce Erdoğan'ın danışmanı oldu, şimdi 'vekilliği de bırak' deniyor

AKP Genel Başkan Danışmanlığı’ndan “Sayın Genel Başkanım Tayyip Erdoğan’ı daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim” diyerek ayrılan AKP Sakarya Milletveli Şaban Dişli’nin partisinden de istifa ettirilmesi isteniyor. Dişli, daha 2 ay önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Genel Merkez Danışmanı olarak görev almış, görevlendirmenin kendisi için de ‘sürpriz ‘olduğunu söylemişti. Ancak... View Article

2 ay önce Erdoğan'ın danışmanı oldu, şimdi 'vekilliği de bırak' deniyor

AKP Genel Başkan Danışmanlığı’ndan “Sayın Genel Başkanım Tayyip Erdoğan’ı daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim” diyerek ayrılan AKP Sakarya Milletveli Şaban Dişli’nin partisinden de istifa ettirilmesi isteniyor.

Dişli, daha 2 ay önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Genel Merkez Danışmanı olarak görev almış, görevlendirmenin kendisi için de ‘sürpriz ‘olduğunu söylemişti.

Ancak AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak‘ın haberine göre, Şaban Dişli’den duyulan rahatsızlıklar istifanın ardından da parti içinde dinmiyor. Dişli’nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli, darbe girişiminin kilit isimlerinden birisi olmaktan ötürü tutuklu bulunuyor. Bu nedenle partiden gelen tepkiler üzerine Şaban Dişli, AKP Genel Başkan Danışmanlığı görevini bıraktı.

Ancak Yeni Şafak ise istifasının ardından Dişli’nin bir başka kusurunu daha ‘keşfederek’, konuyla ilgili haberinde “Adı bir dönem yolsuzluklarla anılan Dişli” ifadesini kullandı.

Habere göre AKP’de birçok kişi Dişli’nin Genel Başkan Danışmanlığı’ndan istifasını yeterli görmedi ve hem AKP’den hem de milletvekilliğinden istifa etmesi gerektiğini dile getirdi.

Dişli dün yaptığı açıklamasında, “Partime ve Sayın Genel Başkanım Tayyip Erdoğan’a her zaman, hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Tayyip Erdoğan’ı haksız yere, daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim.” diyerek kararını duyurumuştu.