15 Temmuz'un en kritik davası başladı

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üstü olarak kullanılan Akıncı Üssü'nde yaşananlara ilişkin dava başlıyor.

15 Temmuz'un en kritik davası başladı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisindeki duruşma salonunda başlanıyor.

Darbe girişimine yönelik en kritik dava olan Akıncı Üssü davası nedeniyle Sincan Cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ve jandarmadan oluşan güvenlik güçleri, cezaevi çevresinde farklı noktalarda kurdukları güvenlik noktalarında davayı izlemeye gelenleri tek tek aradı. Cezaevi çatısına keskin nişancılar yerleştirilirken, jandarmaya ait dronlar sürekli havadan görüntü aldı. Çok sayıda zırhlı araç ve bir TOMA’da cezaevi önüne konuşlandı.

Kemal Batmaz en önde

Adil Öksüz’le birlikte ABD’ye gittiği belirtilen Kemal Batmaz’ın ilk kez hakim karşısına çıkacak olması davanın kritik ayrıntısı olarak göze çarptı. 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde yakalanan ve iddianamede Fethullah Gülen ve Adil Öksüz’den sonra 3 numaralı şüpheli olarak yer alan Kemal Batmaz duruşmaya en önde getirildi.

Batmaz’ın arkasında ise eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve eski YAŞ üyesi Akın Öztürk yer aldı.

Yine idam sloganları  

Duruşma salonunun önüne gelen 15 Temmuz’da hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri ise sanıklar için idam sloganları attılar

AKP ve CHP takip edecek

Öte yandan AKP ve CHP heyetleri de Akıncı Üssü Davası’nda müdahil olma talebinde bulundu. Duruşma salonuna gelen heyetler duruşmaları takip edecek.