15 Temmuz'u anlatacak mafya filmine tarikatçılardan müdahale

"Kurtlar Vadisi" isimli mafya filminin darbe girişimini konu alan serisinde, Gülen'le ilgili bir sahne şikayet üzerine değiştirildi.

15 Temmuz'u anlatacak mafya filmine tarikatçılardan müdahale

AKP’li yılların Türkiye’ye ‘armağan’larından biri olan “Kurtlar Vadisi” isimli mafya filminin 15 Temmuz darbe girişimini konu olan serisinde, bir sahnede Fethullah Gülen’in arkasındaki yer alan Risale-i Nur ciltleri nurcuların isteği üzerine çıkarıldı. Fonda görünen Risale-i Nur ciltleri, belirgin olmayacak şekilde değiştirildi.

Filmin yapımcısı olan Pana Film’in yöneticileri, bazı nurcuların “değiştirilsin” talebini dikkate aldıklarını ve film vizyona girmeden ilgili sahneyi değiştirdiklerini açıkladı.

Şirketin açıklamasında, “Meydana gelen yanlışlığın kasıtlı olmadığı, Said Nursi ve Risale-i Nur ile ilgili hassasiyet taşıdıkları” belirtildi.

Nurcular Gülen’le Risale-i Nur kitaplarını ne kadar bir arada görmek istemese de, Gülen cemaatinin yakın döneme kadar Türkiye’nin tarikat ve cemaat haritasında en büyük Nurcu hareketi olduğu ve mensuplarına sözkonusu kitapları okuttuğu biliniyordu.