15 Temmuz'dan bu yana en üst rütbeli tahliye gerçekleşti

15 Temmuz darbe davalarından biri olan EDOK davasında mahkeme Korgeneral Abdullah Barutçu'nun tahliyesine karar verdi.

15 Temmuz'dan bu yana en üst rütbeli tahliye gerçekleşti

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 15 Temmuz darbe davalarından biri olan EDOK davasında mahkeme Korgeneral Abdullah Barutçu’nun tahliyesine karar verdi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, geçmişte EDOK’ta görevli diğer tutuklu sanıklar ile EDOK Okullar Komutanı eski korgeneral Abdullah Barutcu hazır bulundu.

Savunmaların tamamlanmasının ardından sanık avukatlarının talepleri ile duruşma savcısının mütalaasını alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.

Buna göre heyet, sanık eski korgeneral Barutcu’nun, “suçun vasfı ve mahiyeti”, “delillerin sanık lehine değişme ihtimalinin bulunması” ve “tutuklu kaldığı süre” göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

En yüksek rütbeli tahliye

Barutcu’nun tahliyesi 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana açılan davalarda şimdiye kadarki en üst düzey rütbeden tahliye olması bakımından dikkat çekti. Geçtiğimiz Temmuz ayında da, Tokat’ta 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, son duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.