"15 Temmuz'da ölenlerin katili devlettir" diyen CHP'li vekilden yeni açıklama

15 Temmuz'da hayatını kaybedenlere ilişkin sözleriyle AKP'nin hedefine oturan CHP'li Mustafa Akaydın'dan açıklama geldi.

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlere ilişkin, “O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum” demesiyle AKP’nin hedefine oturan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’dan yeni açıklama geldi.

CHP’li Mustafa Akaydın, darbe girişimine ilişkin açıklamalarının eleştirilmesini değerlendirdi. DHA‘nın haberine göre Akaydın, “Maalesef son 1 yılda 15 Temmuz’un bir kutlama gibi öne çıkarılması beni rahatsız ediyor. Çünkü 15 Temmuz darbe teşebbüsü çok tartışılacak, üzerinde çok yazılar yazılacak, hakkında konuşulması çok erken bir darbe teşebbüsü. Bunun bir bayram gibi değil de facia gibi bir kara olay gibi bir matemin anılması gibi etkinliklerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Söylediğim basında çıkan her sözümün arkasındayım. Açıkça bizim Darbe Komisyonu’ndaki muhalefet şerhimizde de aynen yazıldığı gibi 15 Temmuz darbe teşebbüsünün öngörülen, önlenemeyen ve sonuçlarından da yararlanılan bir darbe teşebbüsü olduğunu söylüyorum ve bunun bu şekilde değerlendirildiğinde kontrollü bir darbe girişimi olduğunu söylüyorum” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım CHP’li Mustafa Akaydın’ı “Bir milletvekili diyor ki; 15 Temmuz darbesi bir tiyatrodur. Bu ne biçim darbe diyor. Meclis’i bombaladı 1 milletvekili bile ölmedi. Bizim pilotlarımız bardaktaki suya bile nişan alıyorlar diyor. Sen ne biçim insansın. Şehitlerimizin ruhunu incitecek sözleri nasıl söylersin.” diyerek hedef almıştı.