15 Temmuz yıldönümünde Boğaziçi Köprüsü'nde etkinlik

15 Temmuz'un yıldönümünde Boğaziçi Köprüsü'nde toplanılıyor.

15 Temmuz yıldönümünde Boğaziçi Köprüsü'nde etkinlik

AKP tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak ilan edilen 15 Temmuz etkinliklerine katılanlar Boğaziçi Köprüsü’nün girişinde buluştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Nakkaştepe’den yürüyerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eşi Esra Erdoğan Albayrak, ay yıldızlı tişört giyen torunları, 15 Temmuz’da yaşamını yitirenler ve yaralananların akrabaları da eşlik etti.

Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz yürüyüşüne Çengelköy’den katıldı. Başbakan Yıldırım, Çengelköy’deki yürüyüş sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu ve “Bu alçaklar hukuk içerisinde hak ettikleri cezayı alacaklar. Vatandaşlarımız, şehit ve gazi yakınlar müsterih olsun. Hukuk içinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu bayrakları hiç kimse indiremeyecek, bu ezanları hiç kimse dindiremeyecek.” dedi.

Köprüdeki törene katılmak amacıyla Kısıklı Meydanı, Çengelköy ve Altunizade’de bir araya gelenler, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak saat 18.30 sıralarında yürüyüşe başladı.