"15 Temmuz gazisi" sahtekarlığı hakkında soru önergesi

"15 Temmuz gazileri" ile ilgili Meclis'te soru önergesi verildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması için verdiği soru önergesinde “15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra verilen ‘gazilik’ ünvanları ve paralar kimlerden hangi gerekçeler ile geri alınmıştır?” diye sordu.

Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından gazete ve televizyonlarda “beş tankı durduran kahraman” denilen Zafer Onaran adlı kişinin yalan söylediğinin ortaya çıktığına dair haberler basına yansımıştır.

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından çenesi kırıldığı için tedavi gören Onaran’ın, basına, 15 Temmuz gecesi tankları durdurmak isterken yaralandığını anlatması akabinde “beş tankı durduran kahraman” olarak manşetlere çıkarak, eşi aracılığıyla Ankara Sincan Kaymakamlığı’na “Gazilik” için başvurduğu, hastane masrafları ödenen Onaran’ın hesabına da para yatırıldığı, ancak iddialara göre, akrabası B.K’nın karakola giderek “Ne kahramanı… 16 Temmuz’da kavga ettik, çenesini ben kırdım, devleti dolandırıyor” dediği ve Onaran’dan şikayetçi olduğu, Savcılığın, ‘kamu kurumunu dolandırmak’ suçundan dava açmasının ardından Onaran’ın aldığı paraları iade ederken, Kaymakamlığa da dilekçe verip gazilik haklarından vazgeçtiği yine basına yansıyan haberler arasındadır.

Bu bağlamda;

1.15 Temmuz gecesi tankları durdurmak isterken yaralandığını anlatması akabinde “beş tankı durduran kahraman” olarak manşetlere çıkarak, eşi aracılığıyla Ankara Sincan Kaymakamlığı’na “gazilik” için başvuran ve hastane masrafları ödenen Zafer Onaran’ın hesabına para yatırıldığı, ancak iddialara göre, akrabası B.K’nın karakola giderek “Ne kahramanı… 16 Temmuz’da kavga ettik, çenesini ben kırdım, devleti dolandırıyor” dediği ve Onaran’dan şikayetçi olduğu, Savcılığın, ‘kamu kurumunu dolandırmak’ suçundan dava açmasının ardından, Zafer Onaran’ın aldığı paraları iade ederken, Kaymakamlığa da dilekçe verip Gazilik haklarından vazgeçtiği iddiaları doğru mudur?

2. 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından para ve “Gazilik” ünvanı verilen kişiler ile ilgili olarak yeniden araştırma yapılacağı iddiaları doğru mudur?

3. 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından “Gazilik” ünvanı ve para verilen kişilerin illere göre dağılımı nedir? Verilen paraların tutarı nedir?

4. 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra verilen “gazilik” ünvanları ve paralar kimlerden hangi gerekçeler ile geri alınmıştır?

http://gazetemanifesto.com/2017/06/22/15-temmuzda-5-tanki-durduran-kahraman-gazi-degilmis-kavgada-yaralanmis/