13 talep için süre doldu, Katar'dan ilk açıklama...

13 maddelik talep listesi için Katar'a tanınan 10+2 günlük mühletin sona ermesinin ardından Doha yönetiminden ilk açıklama geldi.

13 talep için süre doldu, Katar'dan ilk açıklama...

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan liderliğindeki 4 ülkenin ilettiği 13 maddelik talep listesine yönelik Katar’a tanınan 10+2 günlük mühletin sona ermesinin ardından ilk kez konuştu.

Londra merkezli düşünce kuruluşu Chantham House’da konuşan Al Sani, “Biz kendi içişlerimize karışılmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerinde bulunurken, çözümün ‘diyalog’dan geçtiğini, ambargoyla krizin çözüme ulaşamayacağını belirtti.

Al Sani, 13 maddelik listede ‘İran ile ilişkilerin kesilmesini’ talep eden maddeye hitaben, İran ile sağlıklı ve yapıcı ilişkiler yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Al Sani, Katar’ın söz konusu ülkelerin ablukası karşısında ayakta kalacak güce sahip olduğunu ifade etti.

“Türk üssü niye sorun olsun?”

Katar Dışişleri Bakanı, Körfez ülkelerinin 13 maddelik listesinde yer alan Doha’daki Türk üssünün kapatılması yönündeki talebine ilişkin “Türkiye ile yaptığımız askeri işbirliği diğer Körfez ülkeleri için neden sorun olsun ki… Bunun olması için bir sebep göremiyorum” diye konuştu.