13 saat defileye çıkarılan çocuk model yaşamını yitirdi

14 yaşındaki Vlada Dzyuba, Çin'de düzenlenen moda haftasında saatşerce podyumda kaldıktan sonra yorgunluktan komaya girip hayatını kaybetti.

13 saat defileye çıkarılan çocuk model yaşamını yitirdi

14 yaşındaki Vlada Dzyuba, modellik yapmak için gittiği Çin’de aşırı şekilde çalıştırıldığı için yaşamını yitirdi.  İki gün boyunca yoğun bakımda kalan genç model yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata veda etti.

Resmi olarak günde sadece 3 saat çalışması gerekirken Dzyuba’nın kontratı gereği kelimenin tam anlamıyla köle gibi çalışmak zorunda kaldığı ileri sürüldü.

Siberia Times‘ın haberine göre, podyumda ateşi çıkan çocuk model, baygınlık geçirdi ve yaşamını yitirdiği düne dek 2 gün boyunca bilinci hiç açılmadı.

Anne Dzyuba: Çok yorulduğunu söylüyordu

Rus TV kanalı NTV‘ye konuşan Dzyuba’nın annesi Oksana Dzyuba ise “Kızım beni sürekli arıyordu. Çok yorulduğunu ve uyumak istediğini söylüyordu. Hastalığının başlangıcında olduğu için belirtileri göremedik. Sonra da ateşi çıktı. Kızım defiledeyken ben de uyumadım, sürekli onu arayıp hastaneye gitmesi gerektiğini söyledim” dedi.

Çocuk modelin menajeri Dmitry Smirnov, konu hakkında yorum yapmayı reddederken, Kremlin’in insan hakları danışmanı Pavel Mikov, kendisinin şahsen soruşturma başlattığını ve süreci takip edeceğini söyledi.