120 manda bataklıkta mahsur kaldı

Muş'un Korkut ilçesinde 120 büyükbaş hayvan, sazlıkta çamura saplanarak mahsur kaldı.

120 manda bataklıkta mahsur kaldı

Muş’un Korkut ilçesinde köylülere ait 120 büyükbaş hayvan, sazlıkta çamura saplanarak mahsur kaldı. Köylülerin kurtarmak için seferber olduğu hayvanlardan 2’si telef oldu.

Korkut ilçesine bağlı Sazlıkbaşı köyünde meradan getirtilen 120 büyükbaş hayvan, köyün alt kısmında yer alan sazlıktan geçirilmek istenirken çamura saplandı. Sazlıkta mahsur kalan hayvanları kurtaramayacağını anlayan çobanın haber vermesiyle bölgeye gelen köylüler adeta seferber oldu. Ellerine aldıkları halatlarla hayvanlardan 60’ını kurtaran köylüler, ayrıca jandarmayı da arayarak yardım istedi.

Donmamaları için üzerlerine battaniye serildi

Çamurda mahsur kalan hayvanların donmaması için bir yandan ateş yakan köylüler, diğer yandan da hayvanların üzerine battaniye, çadır serdiler. Bataklıktaki hayvanı için komşularından yardım alan Mehmet Baki Güler isimli vatandaş, “Köyün çobanı hayvanlarımızı sazlığa getirdi. Şu anda gördüğünüz gibi hayvanlarımız bataklığa saplanmış. AFAD, jandarma, korucular ve köylüler hep birlikte seferber olduk, hayvanları kurtarmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 60-70 tane hayvanı çıkartabildik, 40-50 dolayında hayvan da bataklıkta mahsur kalmış durumda. Hayvanlarımızı kurtarmak için saman veriyoruz, ot veriyoruz, ayrıca hayvanların ısınması için de ateş yakıyoruz. 3 saatten fazladır hayvanlarımız bu suda hareketsiz bir şekilde duruyor. Ulaştığımız hayvanların yanında hemen ateş yakıyoruz, diğer taraftan da saman veriyoruz” dedi.

Kurtlar parçaladı

Kurtların sazlığın etrafında dolandığını dile getiren Ethem Tanyeli de, “Bulunduğumuz yerde hayvanlar telef olmuş durumda. Bataklıkta kalan bir manda ile buzağıya yetişene kadar kurtlar parçalamıştı. Çamura saplanan hayvanları alıp götüremiyoruz. Bazılarını urganla çekiyoruz, bazılarının üzerine çadır, battaniye çekiyoruz. Sabaha kadar hayvanların başında bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.