12 yaşındaki çocuğun çalıştırılırken kolunu kaybettiği Süleymancı yurdu yeniden açıldı!

Kütahya'da 12 yaşındaki bir çocuğun çalıştırıldığı mutfakta kolunu kıyma makinesine kaptırdığı özel öğrenci yurdu tekrar açıldı.

12 yaşındaki çocuğun çalıştırılırken kolunu kaybettiği Süleymancı yurdu yeniden açıldı!

AKP eliyle büyütülen Süleymancılar adlı cemaatin Kütahya’da 12 yaşındaki bir çocuğun çalıştırıldığı mutfakta kolunu kıyma makinesine kaptırdığı özel öğrenci yurdu tekrar açıldı.

Özel İkizhöyük Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu adlı cemaat yurdunda kalan ağabeyi S.E.’yi 22 Ağustos 2015’te ziyarete giden 12 yaşındaki N.E. mutfakta çalıştırılırken kolunu kıyma makinesine kaptırmıştı. Çocuğun sağ kolu dirsekten kesilmiş, yurt müdürü Mehmet Kalkan ve aşçı Bünyamin Dağ’a Kütahya 3. Asli Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme geçen 4 Mayıs günü yurtta keşif yaptı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz‘ın haberine göre, olay yerinde kıyma makinesinin keşiften önce değiştirildiğini fark eden ağabey S.E., “Olay anındaki et makinesi ile şimdi görmüş olduğumuzun aynı olmadığını düşünüyorum. Motor kısmı aynı ama et atılan kısmında değişiklik var. Et atılan delik genişti. Güvenlik ve et ittirme aparatı yoktu” dedi.

Önlem sonra gelmiş

S.E. ayrıca duvarda bulunan “Dikkat, sorumlusundan başkası kullanamaz” yazısı ile kıyma makinesinin üst yanındaki duvara asılı olan, “Dikkat, kıyma makinesinde tokmaksız çalışmayınız” uyarılarının olay anında var olmadığını ve sonradan asıldığını belirtti.

Kolunu makineye kaptıran N.E. de ifadesinde “Olay günü et bastırmak için herhangi bir alet yoktu” dedi. Sanık Bünyamin Dağ ise “Nurettin benim görmediğim bir anda mutfağa girmiş ve elini makineye kaptırmış” diyerek kendini savundu. Dağ, olay günü makinenin üzerinde et itme ve güvenlik aparatı olmadığını kabul ederken, makinenin değiştirilmediğini, uyarı yazılarının ise duvarda olduğunu iddia etti.

Kısa bir süre kapalı kalan yurdun, 3 Mayıs 2017’de tekrar faaliyete geçtiği öğrenildi.