Yarım milyon Suriyeli evine döndü

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) 500 bin Suriyeli mültecinin bu yıl evine döndüğünü açıkladı. Birleşmiş Milletler mülteciler örgütü, 440,000’i ülke içinde yer değiştirmiş, 31,000’i ise komşu ülkelere sığınmış olan yarım milyona yakın Suriyelinin bu yıl içinde evlerine döndüğünü açıkladı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ülkenin bazı bölgelerinde güvenlik koşullarının düzelmesiyle bu kişilerden çoğunun... View Article

Yarım milyon Suriyeli evine döndü

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) 500 bin Suriyeli mültecinin bu yıl evine döndüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler mülteciler örgütü, 440,000’i ülke içinde yer değiştirmiş, 31,000’i ise komşu ülkelere sığınmış olan yarım milyona yakın Suriyelinin bu yıl içinde evlerine döndüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ülkenin bazı bölgelerinde güvenlik koşullarının düzelmesiyle bu kişilerden çoğunun Halep, Hama, Humus ve Şam’a geri döndüğünü bildirdi.

UNHCR sözcüsü Andrej Mahecic, “Bu önemli bir eğilim ve önemli bir sayı” dedi. UNHCR bununla birlikte güvenli bir geri dönüş için şartların henüz oluşmadığı uyarısını yaptı.

UNHCR sözcüsü Andrej Mahecic, 2015’ten 2017’ye kadar yaklaşık 260 bin mültecinin Suriye’ye döndüğünü, dönüşlerin ağırlıklı olarak Türkiye’den gerçekleştirildiğini söyledi.

Mahecic, 2017’deki verileri dikkate alarak, Suriye’de evlerine geri dönenlerin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verecek çalışmalara başladıklarını belirtti

UNHCR’ın verilerine göre 2011’den bu yana yaklaşık 5,5 milyon Suriyeli ülkeden ayrıldı, 6,3 milyon kişi ise ülke içinde yer değiştirdi.