10 yıldır beklenen adalet: Hrant Dink cinayetinin 10. yılı...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 10. yıldönümünde anılacak.

10 yıldır beklenen adalet: Hrant Dink cinayetinin 10. yılı...

19 Ocak 2007 tarihinde silahlı saldırı düzenlenerek öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 10. yıldönümünde Şişli’deki gazete binası önünde anılacak.

Dink cinayetinin hemen ardından tetikçi Ogün Samast, karakolda adeta kahraman gibi karşılanmış, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, “Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş. Arkadaşı Yasin Hayal’le de bu konuda görüşmede bulunmuş” demişti.

Cinayetin üzerinden tam 10 yıl geçse de, tüm devlet görevlerinin gözleri önünde ve göstere göstere gelen alçakça olayla ilgili verilen adalet mücadelesinin sonuç alabildiği söylenemiyor.

Kamuoyu adaletin tecelli edip asıl sorumluların ortaya çıkarılmasını beklerken, AKP iktidarı cinayeti o dönem birlikte oldukları Cemaat’le kavgasının malzemesi haline getirmeyi seçerek, sorumluluğu üstünden atmaya çalışıyor.

Bir çok yerde anma yapılacak

Dink’in ölümünün 10. yıldönümünde başta İstanbul’aki Agos Gazetesi binası önü olmak üzere, bir çok yerde anma etkinlikleri düzenlenecek.

Agos önündeki anmanın 14.00’da başlaması planlanıyor.