10 Kasım töreninde skandal: "Neyi anıyorsunuz? Saltanatı kaldırdı!"

Aydın'ın Söke ilçesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Seyit Yıldız, 10 Kasım töreninde "Siz neyi anıyorsunuz?" diye bağırdı.

10 Kasım töreninde skandal:

Aydın’ın Söke ilçesinde, ‘FETÖ’ davası kapsamında tutuksuz yargılanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Seyit Yıldız, 10 Kasım töreni sonrası bir anda “Siz neyi anıyorsunuz? Saltanatı kaldırdı! Burada 2 tane FETÖ’cü canlı bomba var” diye bağırdı.

Söke’deki 10 Kasım anmasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ‘FETÖ’ bağlantısı iddiasıyla gözaltına alınan, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, ayrıca davası sürerken açığa alındığı görevine iade edilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Seyit Yıldız, törenin hemen sonrasında elindeki dosyayı sallayıp, bağırmaya başladı.

Aydın Denge gazetesinin haberine göre, törenin sonlarına yakın ‘üzerimde bomba var” diyerek dikkatleri üzerine çeken Yıldız, “Siz neyi anıyorsunuz? Saltanatı kaldırdı! Burada 2 tane FETÖ’cü canlı bomba var” diyerek elindeki kağıtları havaya fırlattı. Bu sırada polisler Seyit Yıldız’ın ağzını kapatarak etkisiz hale getirdi. Kısa süreli paniğe neden olay sonrası gerginlik sona erdi.

Tören alanında bulunan Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ise “Bugün Atatürk’ü anma günü. Atatürk’ün ölüm yıl dönümüdür. Ona layık bir şekilde bugünü geçirmemiz gerekiyor” dedi.

Öte yandan Seyit Yıldız’ın geçirdiği soruşturmalar kapsamında dün itibari ile yeniden görevden alındığı ileri sürüldü.