"Zekeriya Öz'ü ihbar edene verilecek 2 milyon TL ödül Rasim Ozan'dan alınsın"

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 'firari' savcı Öz'ü bulana verilecek para ödülünün Kütahyalı'dan alınmasını teklif etti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’nın, “Bakın buradan söylüyorum bu ülkede bir gün Zekeriya Öz’ün heykeli dikilecektir” ifadesini hatırlatarak, ‘firari’ savcı Öz’ü bulana verilecek para ödülünün Kütahyalı’dan alınmasını teklif etti.

Ahmet Hakan’ın bugünkü köşe yazısında ‘İki teklif’ arabaşlığıyla dile getirdiği ilgili bölüm şöyle:

“BİR: Adil Öksüz’ün nerede olduğunu ihbar edenlere 4 milyon TL verilecekmiş… Bu paranın Adil Öksüz’ü zincirleme serbest bırakanlardan alınmasını teklif ediyorum.

İKİ: Zekeriya Öz’ün nerede olduğunu ihbar edenlere 2 milyon TL verilecekmiş… Bu paranın “Zekeriya Öz’ün heykeli dikilmelidir” diyen şahıstan alınmasını teklif ediyorum.

İçişleri Bakanlığı, “terörden arananlar” listesine FETÖ’den aranan 37 kişinin de eklendiğini açıklayayarak, bunlardan 8’inin, 4 milyon liraya kadar ödül verilen “kırmızı” kategoride yer aldığını bildirmişti. Bakanlık’ın ödül listesinde ‘FETÖ’nün TSK imamı” olduğu söylenen Adil Öksüz, firari savcı Zekeriya Öz ve ‘finans kaynağı’ olduğu iddia edilen işadamı Akın İpek de yer alıyordu.

http://gazetemanifesto.com/2016/10/25/icisleri-bakanligi-terorden-arananlar-listesine-fetoden-aranan-37-kisinin-de-eklendigini-bunlardan-8inin-4-milyon-liraya-kadar-odul-verilen-kirmizi-kategoride-yer-aldigini/