Zaman gazetesine de el konuldu

Fethullah Gülen ve cemaatine karşı sürdürülen operasyonlar kapsamında Zaman gazetesine de kayyum atanarak el konulduğu bildirildi.

Zaman gazetesine de el konuldu

Fethullah Gülen ve cemaatine karşı sürdürülen operasyonlar kapsamında Zaman gazetesine de kayyum atanarak el konulduğu bildirildi.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsacılığının talebi üzerine, Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi.

Zaman gazetesine de kayyum atanarak el konulacağı iddialarının sık sık dile getirilmesi üzerine gazete bugün bir açıklama yaparak “Türkiye’nin en yüksek tirajlı gazetesi Zaman, iki yılı aşkın süredir akreditasyon, vergi incelemesi, reklam verene müdahale ve okurları tehdit gibi ağır baskılar yaşıyor. Şimdi ise el koyma ve kayyım atama tehdidi ile karşı karşıyayız. Türkiye’yi demokrasi liginde küme düşüren bütün bu gelişmelerden dolayı kaygılıyız. İçinde bulunduğumuz bu kabus ortamından tek çıkış yolunun, yeniden demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dönmekle mümkün olacağına inanıyoruz. Bu kaygımızı halkımızla, demokrasiye inanan aydınlarımızla ve uygar dünya ile paylaşıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Bir dönemin ortakları olan Gülen cemaati ve Recep Tayyip Erdoğan ile AKP, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları ile birlikte bir savaş girdiler. Bu kapsamda, daha önce İpek Medya Grubu’na bağlı Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk gibi medya organlarına kayyum atanmış ve daha sonra geçtiğimiz günlerde kapatılmıştı.

Öte yandan, yine Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen tüm televizyon kanalları daha önce uydu ve kablolu televizyon platformlarından çıkartılmıştı.

Ayrıntılar gelecek…