'Yüzde 1.5 darbe yaparken yüzde 98.5 çokoprens mi almaya gitti?'

Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, TSK'nın 'yüzde 1.5' açıklamasını eleştirdi.

'Yüzde 1.5 darbe yaparken yüzde 98.5 çokoprens mi almaya gitti?'

TSK’nın 15 Temmuz darbe girişimine katılan askerlerin oranına ilişkin yaptığı ‘yüzde 1.5’ açıklamasını değerlendiren Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, “Yüzde 1.5 neredeyse darbeyi başarıyordu, yüzde 98.5 ne yapıyordu bu arada, çokoprens mi almaya gitmişti?” dedi.

Habertürk TV’de Akşam Raporu’na konuk olan Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçok, “Darbeye TSK’nın sadece yüzde 1.5’i katıldı” yönündeki açıklamalara tepki gösterdi.
Üçok, “TSK’nın en zayıf olduğu yer matematik. Yüzde 1.5 neredeyse bu darbeyi başarıyordu. Peki senin yüzde 98.5’in ne yapıyordu. Çokoprens almaya mı gitti? 35 uçak bu ülkeyi bombalarken geride kalan 400 tane uçağımız ne yaptı, neredeydi?

Balıkesir, Bandırma, Merzifon ve Diyarbakır’daki jet üslerini hatırlatan Üçok, “Buralardan bir tane bile mi uçak kaldıramadınız. Kaldıramadıysanız niye kaldıramadınız. 27 mi 37 mi helikopter katıldı diyorlar. Türkiye’nin elinde 300-400 tane helikopter var. Bütün bu insanların üzerine makineli tüfekle Emniyet Müdürlüğü’nün önünde yolun üstüne helikopteri yolun üstüne koyup makineli tüfekle tararken geri kalan 300 tane helikopterimiz neredeydi? Bu soruların cevaplarını almadan kimse ‘bu darbe bitti’ demesin.” dedi.