Yurt yangınında bilirkişi raporu belli oldu

Adana Aladağ'daki cemaat yurdu yangınıyla ilgili bilirkişi raporu açıklandı.

Yurt yangınında bilirkişi raporu belli oldu

Adana Aladağ’daki cemaat yurdu yangınıyla ilgili bilirkişi raporunda, ‘yangının elektrik panosunun eski olmasından kaynaklandığı’ belirtildi. Raporda kapının kolunun olmadığı bu nedenle kimsenin kurtulamadığı ifade edildi.

Faciada tartışma konusu olan yangın merdiveninin “kilitli olmadığı yolunda kendilerine bilgi verildiğini” söyleyen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Aladağ Savcısı’nın verdiği ilk bilgi yangın merdivenlerinin kapısının kilitli olmadığı, kilit bile olmadığı anlaşıldığı yönünde. Yangın çıkış kapısının orada tül perde var, o bile sağlam duruyor. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığımız zaten incelemeleri hızlandırılacak” diye konuşmuştu.

‘Kapı açılamadığı için kimse kurtulamadı’

İş güvenliği uzmanı bilirkişisi, binanın 1’inci katındaki yangın merdivenin kapısının plastik yapıya sahip PVC şeklinde olduğu, bu yangın merdiveni kapısının kollarının bulunmadığı, yangın kapısının dışa açılır şekilde yapıldığı, ancak kapı kolları olmadığından ve kapı açılamadığından buradan çıkıp kurtulan kimsenin olmadığı görüşünü ortaya koydu.

Elektrik ile ilgili uzman ise binanın elektrik ana panosunun arka kısmında bulunan dağıtım panosundan çıkmış olabileceği, şalterlerin eskimesinden veya özelliği kaybetmesinden kaynaklı ark oluşması ve alev almasından çıkmış olabileceğini kaydetti.

Ayrıca hazırlanan raporda, yaşamını yitirenlerden 7’sinin ikinci kattaki bir odada olduğu, yangın merdiveninin yanındaki odada ise 4 kişinin cenazesinin bulunduğu, 1 kişinin cenazesinin ise birinci katta bulunduğu da belirtildi.