Yunanistan’da “Sosyal Güvenlik Reformu” protesto edildi

Yunanistan'ın başkent, Atina'da çeşitli sendikaların düzenlediği gösteride sosyal güvenlik reformu protesto edildi.

Yunanistan’da “Sosyal Güvenlik Reformu” protesto edildi

Yunanistan’ın başkent, Atina’da çeşitli sendikaların düzenlediği gösteride sosyal güvenlik reformu protesto edildi.

Omonia Meydanı’nda bir araya gelen göstericiler, “iş hakkımızı elimizden alamazsınız”, “Çipras yeter artık” şeklinde sloganlar atarak parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı’na yürüdü. Burada da yaklaşık bir saat sloganlar atan göstericiler olaysız şekilde dağıldı.

Önceki günlerde de aralarında, avukat, doktor, mimar, eczacı ve bilim adamlarının bulunduğu serbest meslek grupları bir protesto gösterisi düzenlemişti. Yaptıkları ortak açıklamada, hükümetin, serbest meslek gruplarına getirdiği ek vergilerden sonra, söz konusu yasa ile sosyal güvenlik primlerini artırarak, gelirlerin tamamına el koymayı amaçladığını belirterek, tasarı geri çekilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtmişlerdi.

Hükümetin, 86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi karşılığında uygulamayı taahhüt ettiği reformlar kapsamında hazırladığı yeni yasa tasarısı, toplumun büyük bölümünde tepkilere neden oluyor. Söz konusu tasarı, vergi mükelleflerinin ödediği sosyal güvenlik primlerinin gelir oranına göre artırılmasını, emekli maaşlarında ise kişinin mal varlığı ve geliri göz önüne alınarak kesinti yapılmasını öngörüyor.