Yunanistan sınırında mültecilere gazlı müdahale

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni sınır noktasında toplanan binlerce mülteciye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Yunanistan sınırında mültecilere gazlı müdahale

Avusturya ve Balkan ülkelerinin sınır geçişlerine yönelik kısıtlamaları dolayısıyla Yunanistan’ın Makedonya sınırındaki İdomeni sınır noktasında toplanan binlerce mülteciye polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Gazdan çocuklar ve kadınlar etkilenirken, mülteciler sınırdaki telin arka tarafına kaçmak zorunda kaldı.

Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu mülteciler, gönüllü kuruluşlar tarafından kurulan sağlık çadırlarının önünde, ilaç ve tedaviye ulaşmak için uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Ekran Resmi 2016-02-29 15.59.38

Avusturya’nın günlük 3 bin 200 sığınmacının geçişini kabul edeceğini açıklamasının ardından kısıtlamalara giden, aralarında Slovenya ve Hırvatistan gibi sığınmacı güzergahı üzerindeki ülkeler, 580 sığınmacının geçişine izin vereceklerini açıklamıştı.

Ancak Yunan polisine göre zaman zaman geçişlere kapanan Makedonya sınırından günlük yaklaşık sadece 300 sığınmacının geçişine izin veriliyor. Bu sayı hafta içerisinde 100’e kadar düşmüştü.

yunanistan-multeciler-mudahale