Yüksekova'da TOMA bir yurttaşı ezdi

Yüksekova'da TOMA bir yurttaşı ezerek öldürdü.

Yüksekova'da TOMA bir yurttaşı ezdi

yuksekova3Bugün öğlen saatlerinde ilçedeki Eczaneler Sokağı civarında Emniyet Müdürlüğü’ne ait TOMA caddede, aracın geldiğini fark etmeden karşıdan karşıya geçen Hasan Akdoğan’a çarptı. Kazada ağır yaralanan Akdoğan yaşamını yitirdi. Burada çevrede bulunanlar tepki gösterirken Hasan Akdoğan’ın cenazesi müdahale için gelen ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Görgü tanıkları, TOMA aracının Hasan Akdoğan’ın kafasını ezdiğini söylerken ilçe halkı kısa sürede yaşananları protesto etmek için olay yerinde toplanmaya başladı. Hasan Akdoğan’ın TOMA’nın çarpması sonucu ölümünü protesto için toplanan grubun kalabalıklaşması ve Akdoğan’ın cenazesini almak istemeleri üzerine özel harekat polislerinin kullandığı kobra tipi zırhlı araçtan yurttaşların üzerine ateş açıldı.

yuksekova2Bunun üzerine çıkan ve büyüyen olaylarda polis basınçlı su ve gaz bombası kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara göstericilerle polis arasındaki kovalamaca bir süre devam ederken, ilçede esnaf kepenk kapattı.

İlçe merkezinde Sivil Savunma Birlikleri (YPS) ile özel timler arasında şiddetli çatışmalar başladığı belirtildi.