Yüksekova'da operasyon hazırlığı: Giriş-çıkış yasaklandı

Yüksekova'da bugün saat 22:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilân edildiğini açıkladı. İlçe merkezine giriş-çıkışlar da yasaklandı.

Yüksekova'da operasyon hazırlığı: Giriş-çıkış yasaklandı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, Valilik saat 22:00’den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova’ya giriş-çıkışlar da yasaklandı. Operasyon yapılması beklenilen ilçede dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıyla, ilçede görev yapan öğretmenlerin 14 Mart Pazartesi gününden itibaren idari izinli sayılacağı belirtildi. Okullar boşaltılırken operasyon için sevk edilen asker ve özel harekat polislerinin bir bölümü boşalan okullara yerleştirildi.

Valilik’ten yapılan açıklamada, “İlçede artan terör olayları nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan kamu düzeni, huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, Yüksekova ilçe merkezinin tamamında 13 Mart 2016 günü saat 22.00’den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilân edilmiş olup ilçe merkezine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır” denildi. Geçtiğimiz günlerde operasyonların başlayacağını duyuran Efkan Ala, “Vatandaşlarımıza yarım gün ya da bir gün önceden haber veriyoruz. Ona göre tedbirler alınıyor. Hazırlık yapıldıktan sonra operasyonlar başlayacak” diye konuşmuştu.

Nusaybin’de de operasyon hazırlıkları yapılırken, operasyonda kullanılacak bazı tanklar ilçedeki Emire Gözü Anadolu Lisesi bahçesine yerleştirildi. İlçede gece yarısı itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.