Yüksekdağ: Apoletsiz darbe yapılıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında alınan kararlara ilişkin konuştu.

Yüksekdağ: Apoletsiz darbe yapılıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, “Darbeyle bize dayattıkları yıkımı AKP Saray iktidarı kendi siyasi yönelimleriyle ortaya çıkarıyor. Gücü, silahı elinde tutan bu gücü halka karşı anti demokratik uygulamalarla kullanıyorsa ortada sadece apolet farkı vardır. Sadece omuzlarında apolet yoktur, bugün bize apoletsiz bir darbe dayatılıyor hâlâ” diye konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Yüksekdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Net olduğumuz 2 şey var her türlü darbeye karşıyız ve direneceğiz. Nereden gelirse gelsin askeri vesayete karşı çıkacağımızı amasız fakatsız bir biçimde darbeye karşı net olduk. Darbenin siyaset kurumuyla sivil eliyle yürümesine de asla onay vermeyeceğiz. Darbeyle bize dayattıkları yıkımı AKP Saray iktidarı kendi siyasi yönelimleriyle ortaya çıkarıyor. Gücü, silahı elinde tutan buı gücü halka karşı anti demokratik uygulamalarla kullanıyorsa ortada sadece apolet farkı vardır. Sadece omuzlarında apolet yoktur, bugün bize apoletsiz bir darbe dayatılıyor hala. Bugün darbe siyaseti karşısında bu yıkımı ortadan kaldırmanın yolu demokratik halk hareketinin yolunu açmaktır. Ama iktidar buna hak tanımıyor.

Darbeye karşı demokrasi hemen şiarıyla 10 ün boyunca meydanlardaydık. Ama o meydanlara çıkana kadar alnımız çatladı. Bu zamana kadar kendi taraftarları, kendi yandaşları bütün meydanları herhangi bir izne onaya tabi olmaksızın sınırsızca kullanırken böyle bir özgürlük serbestlik alanı oluşturulurken bizler kendi seçildiğimiz illerde seçildiğimiz kentlerde bir basın açıklaması düzenlemek bir miting düzenlemek için halen mücadele ediyoruz.