YPG: Türkiye Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam’a destek olmak için bizi vuruyor

YPG Sözcüsü Fırat Xelil, Türkiye’nin YPG ve Demokratik Suriye Güçleri mevzilerini Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam’a destek olmak için kendilerini vurduğunu söyledi.

YPG: Türkiye Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam’a destek olmak için bizi vuruyor

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Afrin Komutanlığı Sözcüsü Fırat Xelil, Türkiye’nin YPG ve  Suriye Demokratik Güçleri (SDG) mevzilerini vurmaya devam ettiğini belirterek, Türkiye’nin Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam’a destek olmak için kendilerini vurduğunu söyledi. Xelil bombardımanda 2 YPG üyesi ve 2 sivilin öldüğünü kaydetti.

Suriye’de Halep ilinin kuzeyinde yer alan Azez kenti ile Tel Rıfat kasabası çevresinde SDG ile Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam arasında şiddetli çatışmalar sürerken, Rusya savaş uçakları da Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor. Buna karşı Türkiye’nin sınırdan obüs toplarıyla SDG’yi bombaladığı belirtiliyor.

Türkiye’nin Azez ve Afrin’e dönük saldırıları 3 gündür sürüyor

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan YPG Afrin Komutanlığı Sözcüsü Fırat Xelil, Türkiye’nin sınırdan bugün de kendilerine saldırdığını belirterek şöyle konuştu: “Türkiye bize ve SDG’ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gece gündüz bombardıman yapıyor. Şimdiye kadar belki binlerce top atışı yaptı. Saldırılar 3 gündür yoğun bir şekilde sürüyor. Şimdiye kadar YPG üyesi 2 kişi şehit oldu. SDG’den de yaralılar var. Dün de Meryemin köyüne yönelik saldırıda 2 sivil hayatını kaybetti, 7 sivil de yaralandı. Maddi zarar da oluştu. Türkiye sadece Azez çevresine değil Afrin Kantonu’nun köylerine de saldırıyor. Türkiye Afrin’e bağlı Tefercıle, Kibar ve Meryemin bölgesine bağlı birçok köyü bombalıyor”.

“Türkiye’ye bir mermi dahi atmadık”

Türkiye’ye hiçbir saldırıda bulunmadıklarının altını çizen Xelil, “Türkiye bizim onlara saldırdığımızı iddia ediyor, öyle bir şey söz konusu değil. Biz Türkiye tarafına bir mermi dahi atmış değiliz. Sınıra dahi yaklaşmıyoruz. Türkiye bize saldırı için gerekçe yaratmak amacıyla öyle söylüyor” diye konuştu.

Türkiye’nin yenilgiye uğrayan IŞİD, El Nusra ve Ahrar uş-Şam’a destek olmak için kendilerine saldırdığını vurgulayan Xelil, “IŞİD, El Nusra, Ahrar uş-Şam ve diğer terör örgütlerini Kürt halkının üzerine saldırtan Türkiye’dir. Türkiye’nin bize ve SDG’ye saldırması bu terörist örgütlere verdiği somut desteğin göstergesidir. SDG karşısında yenilgiye uğrayan El Nusra ve Ahrar uş-Şam’a destek olmak için Türkiye bombardıman düzenliyor. El Nusra’nın bölgeden çıkmasını istemediği için bombardıman yapıyor.” dedi.

Davutoğlu’ndan saldırganlığa devam

Öte yandan Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Kiev’e giden Ahmet Davutoğlu, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada “Azez’deki düşmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Uçakta gazetecilere açıklamalar yapan, Davutoğlu, PYD lideri Salih Müslim’in “Geri adım atılmayacak” açıklamasıyla ilgili “Geri adım atılmayacak denmesinin anlamı yok. YPG Azez’den uzaklaştırıldı. Azez’in düşmesine izin vermeyecegiz” dedi. YPG’nin Fırat’ın batısı Afrin’in doğusuna geçmeyeceği iddiasını tekrarlayan Davutoğlu, Türkiye’nin kendi güvenliğini korumak için her türlü tedbiri alacağını belirterek YPG’nin Miniğ Havaalanı’ndan çekilmemesi halinde, oranın kullanılamaz hale geleceğini kaydetti.

Şam’dan da sert tepki gelmişti

Türkiye’nin Kürt güçlerine yönelik saldırılarına dün sert tepki gösteren Suriye yönetimi de, yaşananları teröristlere doğrudan destek olarak gördüklerini belirtti.

YPG güçlerinin bulunduğu bölgeye Türkiye’den top atışı yapılmasına tepki gösteren Suriye yönetimi, Birleşmiş Milletler’e gönderdiği mektupta Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını da “Suriye’nin içişlerine müdahale” olarak niteleyerek kınarken Türkiye’nin hareketlerinin cihatçılara moral desteği vermeyi amaçladığını belirtti.