Yön Radyo programcısı Erkut Tekin'le konuştuk: RTÜK'ten teşekkür aldık, kapatılma kararı gülünç

OHAL fırsatçılığıyla yayınına durdurma kararı verilen Yön Radyo'dan Erkut Tekin sorularımızı cevapladı.

Yön Radyo programcısı Erkut Tekin'le konuştuk: RTÜK'ten teşekkür aldık, kapatılma kararı gülünç

AKP’nin OHAL fırsatçılığıyla ard arda kapatma kararı verdiği yayın kuruluşlarından biri de Yön Radyo oldu. Radyonun Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, kararla ilgili kendilerine tebligatın henüz yapılmadığını belirtirken, radyonun programcılarından Erkut Tekin Manifesto’ya yaptığı açıklamada kararın kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Darbe sonrası yaptığımız yayıncılıkla RTÜK tarafından teşekkür edilen kurumlardan biriyiz” diyen Tekin, kapatılma kararının gülünç olduğunu ve ancak yanlış anlaşılma ile ifade edilebileceğini söyledi.

Erkut Tekin’in sorularımıza ilişkin yanıtları şöyle:

-Radyonuzun kapatılma kararına ilişkin neler söylersiniz?

Hiç bir hukuki dayanağı yok. Ben yaptım oldu denilerek radyo yayınımız durdurulmak isteniyor. Bize ne söylendi derseniz, hiç bir şey söylenmedi. Bizim bildiğimiz, dün itibariyle uydudan düşürdüler yayınımızı. Dün akşam 20.30 sularında kesildi. Ne oldu derken OHAL gerekçesiyle 12 televizyon kanalının kapatıldığı haberini aldık. Bugün içerisinde de ülke genelinde 12 televizyon, 11 radyo kanalının kapatıldığını söylüyorlar.

-Sayın Yüksek Kılınç’ın ifadelerinde kararın bir yanlışlıktan ötürü alınmış olabileceği dile getiriliyor?

Umut ediyoruz ki yanlışlıktan olmuştur. Aksi takdirde bu gülünecek bir karar. Kabul edilebilecek bir karar değil. Bir yanlış anlaşılma diye düşünüyoruz. Biz türkü radyosuyuz. Darbe sonrası yaptığımız yayıncılıkla da RTÜK tarafından teşekkür edilen kurumlardan biriyiz. Sadece türkü çalan, Anadolu’nun sesini dünyaya yayan, uluslararası alanda referans alınan bir radyo kuruluşuyuz. Böyle bir kuruluşun kapatılmasını yanlış anlaşılma ile ifade edebiliriz en hafif tabiriyle.

-‘Yanlışlık’ değilse Yön Radyo nasıl devam edecek bundan sonra yayın hayatına?

Biz bu kararın geri alınması için yapılabilecek ne varsa, bir kurum olarak kanunlar çerçevesinde yapmaya çalışacağız. Bütün bu yolları tüketmeye çalışıyoruz. Bunun dışında farklı bir yol izlemek şu anda düşünülmüyor.

-Dinleyicilerinize son olarak ne söylemek istersiniz?

Sahip çıkmalılar. Zaten sahip çıkıyorlar dinleyicilerimiz ama aydınlık bir ülke için dinlemeyenlerin de sahip çıkmasını istiyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Yüksel Mansur Kılınç Bey’in katıldığı programda da söylediği gibi, türküler kapatılamaz. Yön Radyo’nun kapatılması türkülerin kapatılmasıdır. Dinleyicilerimizden de, sevenlerimizden de demokrasiye herkesten de bu anlamda sahip çıkmasını istiyorum. Medyanın sesinin kısıldığı her alanda sahip çıkılsın.

-Teşekkür ederiz.