Yolcular direndi, Anadolu Jet 'Yeşilköy-Pendik' seferi yaptı

Adana-İstanbul seferi yapan uçak, 24 yolcusu için tekrar havalandı.

Yolcular direndi, Anadolu Jet 'Yeşilköy-Pendik' seferi yaptı

Anadolu Jet Havayolları’nın Adana-Sabiha Gökçen seferini yapan THY-7267 sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı, Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan 183 yolcusunu alarak havalandı. Ancak Marmara bölgesinde etkili olan yağış ve cumulonimbus olarak adlandırılan CB bulutları nedeniyle uçak Sabiha Gökçen Havalimanı yerine İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönlendirildi.

Saat 17.55’te sorunsuz şekilde Atatürk Havalimanı’na inen uçağın 183 yolcusunun 159’u iç hatlar terminalinden çıkış yaptı. Ancak uçağın asıl inmesi gereken Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek isteyen 24 yolcu uçaktan inmedi.

Direniş sonuç verdi

Bir türlü ikna edilemeyen yolcularla uçuş ekipleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Uçağa gelen polis ekipleri de yolcuları ikna edemeyince 24 yolcu, 3 saatlik bir beklemenin ardından saat 20.55’te tekrar aynı uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçuruldu.

https://www.youtube.com/watch?v=zGopbHI2ewA&feature=youtu.be

Öte yandan 24 yolcuyu taşıyan uçak içinden çekilmiş bir fotoğraf da sosyal medyada yayınlandı. Bazı yolcuların başarıya ulaşan direnişlerini zafer işareti yaparak kutladığı görüldü.

zafer

“Yeşilköy-Pendik” seferi için havalanan uçağın hareket güzergahı, dünya üzerinde gerçekleşen tüm uçak hareketlerinin gerçek zamanlı olarak izlendiği flightradar24.com sitesinden de kaydedildi.

fllight