Yırtılan formalar için Türk üreticiden açıklama geldi

Fransa-İsviçre maçında 4 futbolcunun formalarının yırtılması sonrası, Türk üretici firmadan açıklama geldi

Yırtılan formalar için Türk üreticiden açıklama geldi

EURO 2016’daki Fransa-İsviçre maçında İsviçre’nin 4 futbolcusunun formalarının yırtılması şampiyonanın en çok konuşulan olayları arasına girerken, konu ile ilgili olarak Puma firmasının adres gösterdiği Türkiye’deki üreticisinden de açıklama geldi.

Euro 2016’ya damga vuran olaylardan biri önceki akşam oynanan Fransa-İsviçre maçında İsviçreli futbolcular Mehmedi, Xhaka, Dzemaili ve Embolo’nun formalarının yırtılması olmuştu.

puma

Resmi sitesinden olayla ilgili açıklama yapan Puma, formalarının turnuvaya katılan 5 takım tarafından kullanıldığını hatırlatarak, geride kalan 10 maçta herhangi bir problem yaşanmadığını hatırlattı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı ve nedenlerin araştırıldığı kaydedilen açıklamada, “Puma takımları, tüm ürün ve envanterimizin kontrol edildiğinden ve tekrar böyle bir olay yaşanmayacağından emin olabilir. Puma’nın Euro 2016’da kullanılan milli takım formaları Türkiye’de üretilmiştir” denildi.

‘40 yılda bir olacak aksilik’ 

Açıklamada, olayın genel bir sorun olmadığı, sınırlı sayıda üründe problem çıktığı belirtilirken, söz konusu formaların İstanbul merkezli Milteks’in üretildiği ortaya çıktı.

Habertürk’te yer alana habere göre, konuyla ilgili açıklama yapan Milteks Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bilgingüllüoğlu, Puma yöneticileriyle görüştüklerini ve görüşlerini aktardıklarını belirtti.

“Biz formaları boş üretiyoruz. Yani isim, numara ve reklam baskıları Türkiye’de yapılmıyor” diyen Bilgingüllüoğlu, şöyle devam etti:

“Neden böyle bir şey olduğuyla ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Ürünler test ediliyor. Ancak büyük bir ihtimalle, numara ve isim baskısı sırasında formaları yüksek ısıya maruz bıraktılar. Çok yüksek ısı ürünü yakınca bu tarz yırtılmalar olmuş. Baskılar nerede yapıldı bilemiyoruz. Belki İsviçre Futbol Federasyonu, belki de Puma’nın başka atölyeleri bu işlemle ilgilendi.”

‘Nike ve Adidas’a da üretim yapıyoruz’

Euro 2016’da oynayan 9 ülkenin formalarını Milteks’in ürettiğini belirten Bilgingüllüoğlu, yalnız Puma değil, Nike ve Adidas’a da üretim yaptıklarına dikkat çekti. Söz konusu olayın tedarikçiler, üretici ve takımlar arasında güven kaybı yaratmayacağının altını çizen Bilgingüllüoğlu, “40 yılda bir olacak aksilik. Genel bir üretim kalitesizliğinden bahsetmek mümkün değil” dedi.