Yine bir sapıklık vakası: 13 yaşındaki kız çocuğuna babası, amcası, ağabeyi tecavüz etti!

Çorum’un Büyükdüvenci Beldesi'nde 13 yaşındaki A.Ş. adlı kız çocuğuna, babasının tecavüz ettiği ve kızın hamile olduğu anlaşılması üzerine yapılan DNA testine göre bebeğin baba O.Ş.’den olduğu tespit edilirken, A.Ş.’ye ağabeyi ve amcasının da tecavüz ettikleri ortaya çıktı.

Yine bir sapıklık vakası: 13 yaşındaki kız çocuğuna babası, amcası, ağabeyi tecavüz etti!

Çorum’un Büyükdüvenci Beldesi’nde 13 yaşındaki A.Ş. adlı kız çocuğuna, babasının tecavüz ettiği ve kızın hamile olduğu anlaşılması üzerine yapılan DNA testine göre bebeğin baba O.Ş.’den olduğu tespit edilirken, A.Ş.’ye ağabeyi ve amcasının da tecavüz ettikleri ortaya çıktı.

Habere göre, Büyükdüvenci Beldesi’nde geçtiğimiz yılın Ekim ayında meydana gelen olayda A.Ş., öğretmenine babası, amcası ve ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini anlattı. Öğretmenin jandarmaya ihbarı sonrası ortaya çıkan olayın ardından babası O.Ş., ağabeyi A.Ş. ve amcası M.Ş. gözaltına alındı. Sanıklar çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken yapılan sağlık kontrolünde çocuğun hamile olduğu ortaya çıktı.

Çocuğun hamile olduğu anlaşıldı

Çorum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın kapalı gerçekleştirilen ilk duruşmasında “nitelikli cinsel istismar suçlamasıyla haklarında 15 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezası istenen 3 tutuklu sanık haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep ettiler.

A.Ş.’nin iki aylık hamileyken yapılan DNA testinde bebeğin baba O.Ş.’den olduğu tespit edildi. DNA testinin ardından çocuğun da talebi doğrultusunda gebeliğin sonlandırıldığı ifade edilirken, anne G.Ş. eşinden ve kayınbiraderinden şikâyetçi olduğunu, ancak oğlundan şikâyetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti eksikliklerin tamamlanması ve bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ertelerken, A.Ş.’nin olayın ardından devlet korumasına alındığı, anne G.Ş.’nin de kentten ayrılarak Ankara’ya yerleştiği ifade edildi.

Çorum Barosu’ndan açıklama

Çorum Barosu olayla ilgili bugün yapılan yazılı açıklamada “İlimiz Büyükdüvenci Beldesi’nde meydana gelen ve Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden çocuk istismarına yönelik, toplumda infial yaratan olayın takipçisi olacağız. Yasal ve hukuki dayanaklarımız ile Baromuzun sahip olduğu sosyal sorumluluk gereği davaya katılma ve müdahil olma istemimiz bugün itibariyle mahkemeye iletilmiştir. Bu zorunluluğumuz yasaların kurumumuza yüklediği sorumluluklardan ve davada kendisini yeterli şekilde ifade edemediğini düşündüğümüz mağdur haklarının gereği gibi savunulmamasından, bugüne kadar işlemiş yargılama sürecinde derinden yaralanan kamu vicdanının Mahkemede temsil edilmesi gerektiğinden ve adil bir yargılama hakkı sağlanmasını istememizden kaynaklanmaktadır. Gerek bu olay gerekse kadın ve çocuk istismarına yönelik bütün olayların takipçisi olacağımızı Çorum Barosu olarak kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.” ifadeleri yer aldı.