Yine bir iş cinayeti yine bir işçi ölümü

Manisa’da özel bir fabrikada beyaz eşya çamaşır makinesi imalathanesinde bakım teknisyeni olan Atilla E. feci şekilde can vererek hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre Manisa OSB’de faaliyet gösteren özel bir fabrikada beyaz eşya çamaşır makinesi imalat hanesinde bakım teknisyeni olan Atilla E. feci şekilde can vererek hayatını kaybetti. Olay gece saat 22:OO sıralarında Manisa’nın Yunus Emre... View Article

Yine bir iş cinayeti yine bir işçi ölümü

Manisa’da özel bir fabrikada beyaz eşya çamaşır makinesi imalathanesinde bakım teknisyeni olan Atilla E. feci şekilde can vererek hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre Manisa OSB’de faaliyet gösteren özel bir fabrikada beyaz eşya çamaşır makinesi imalat hanesinde bakım teknisyeni olan Atilla E. feci şekilde can vererek hayatını kaybetti.

Olay gece saat 22:OO sıralarında Manisa’nın Yunus Emre İlçesinde meydana geldi. İddiaya göre çamaşır makinesi kalıbı çıkaran büyük pres makinesi ile ilgilenen Atilla E. Kafasını makineye sıkıştırdı ve kurtaramadı. Makinenin çalışması üzerine Atilla E. Olay yerinde feci şekilde can verdi. Arkadaşları yerde hareketsiz yatan Atilla E.’yi görünce durumu hemen 112 acil servis ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen 112 acil servis Ekipleri’nin tüm müdahaleleri yetersiz kalırken fabrika içine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen Manisa Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Atilla E.’nin cansız bedeni, otopsi yapılması için Manisa Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. 

Geçen yılki iş cinayetleri

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2015 yılında en az 1730 işçinin, aralık ayında ise en az 137 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Rapora göre, aralık ayında en çok iş cinayeti, 40 işçi ölümüyle inşaat-yol işkolunda gerçekleşti. İnşaatı, tarım-orman (25 ölüm), taşımacılık (15 ölüm) ve belediye-genel işler işkolları (8 ölüm) izledi.

İşçiler en çok ezilme-göçük (32 ölüm), trafik-servis kazaları (31 ölüm) ve yüksekten düşme (31 ölüm) nedeniyle hayatını kaybetti. Aralık ayında ölen işçilerin 8’i kadın, 3’ü çocuk, 28’i yaşlı, 7’si ise Suriyeli göçmen işçiydi.

2015 yılında yaşanan iş cinayetlerinin aylara göre dağılımı şöyle oldu: Ocak ayında 128, Şubatta 85, Martta 140, Nisanda 135, Mayısta 167, Haziranda 155, Temmuzda 172, ağustosta 160, Eylülde 177, Ekimde 144, Kasımda 130, Aralıkta ise 137 işçi can verdi.