Yılmaz Büyükerşen: Başbakan beni çok güldürdü

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Başbakan Binali Yıldırım'ın iddialarına cevap verdi.

Yılmaz Büyükerşen: Başbakan beni çok güldürdü

Eskişehir’deki temasları sırasında “Orada burada caka satıyorlar. Eskişehir’deki trafik sorununu belediye değil, biz çözdük. Alt üst geçitleri de biz yaptık” diyen Başbakan Binali Yıldırım’a, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den cevap geldi. Büyükerşen “Başbakan’ın açıklamalarına çok güldüm. 18 yıldır seçim kaybediyorlar, bizi çekemiyorlar, acı çekiyorlar” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Başbakan Yıldırım’ın, AKP Eskişehir milletvekillerinden aldığı “Yalan yanlış bilgiler” ile suçlamalarda bulunduğunu savundu ve ‘’Oysa oğluna Eskişehir’den kız aldı, dünürüne sorsa Eskişehir’deki Belediye hizmetlerini ve doğruları öğrenirdi” dedi. Büyükerşen şunları söyledi:

’18 yıldır Eskişehir’de seçim kaybediyorlar’

Eskişehir’e gelen Başbakanların hepsi  AKP’li vekillerden aldıkları yalan yanlış bilgilerle bana çatarlar. Hedefleri benim. Çünkü 18 yıldır Eskişehir’de seçim kaybediyorlar. Başbakan benim Eskişehir’de lokomotif yapan TÜLOMSAŞ fabrikası dururken, yabancılardan tren ve parça aldığımı söylüyor. Bizim trenimiz yok, tramvayımız var. Onun parçalarını da ihaleye çıkıp, en ileri teknolojiyi kim veriyorsa ondan alırız. TÜLOMSAŞ, Fransız Japon, Alman patentli vagon üretiyor.

‘Çevre yolunu Ulaştırma bakanlığı yapar’

Biz hiç yol yaptık diye övünmedik. Çevre yolunu Ulaştırma bakanlığı yapar. Şehri ikiye bölen il yolunu, düz ovada yedi tane battı çıktı yaparak çevre yolu haline getirdiler. Oysa çevre yolu adı üstünde şehrin dışından geçer. Bunlar, şehrin ortasından yol geçirdiler. Şehri zaten Porsuk ikiye bölüyor bir de çevre yoluyla ikiye böldüler. AKP burada yol hizmetleri için çok para harcıyor ama bütün harcamaları yanlış. Planlara aykırı, imara aykırı, akla aykırı.. O şehrin ortasından geçirdikleri yollar iki mahalleyi hapsetti, şehirle irtibatını kopardı. Yolun üstüne üst geçit yaptılar, halk da 40 inişi 40 çıkış basamaklı üst geçidi tercih etmedi.

Yeşil alan olması gereken yere beton döktüler

Başbakan demiryolunu yerin altına aldıklarını söyledi. 2.5- 3 kilometre yerin altına girecekti, yine yolun üstüne çıkardılar. Üstüne de peyzaj alanı yaptık dediler ama yeşil alan olması gereken yeri beton haline getirdiler. Başbakan, Eskişehir’in dünürü… Buradan oğluna kız aldı. Dünürüne sorsa tüm doğruları öğrenir, bizi suçlamaz.

‘Kaybetmeye mahkumlar’

Dört dönemdir aralıksız olarak Eskişehir’de seçim kazanıyoruz. Ne yapalım, Eskişehirli entellektüler ve aydındır, hizmete ve bana oy veriyor. Yasa çıkarıp, benim hizmet alanımı genişlettiler. 544 köy ve beldeyi mahalle yaptılar, Alt yapı üst yapı, kanalizasyon, yol, 600 mezarlığı bana devrettiler. Belediye meclisinde benim getirdiğim bütün projeleri engellemeye çalışıyorlar. Onlar engellemeye çalışsa da, biz hizmete devam edeceğiz ve onlar da kaybetmeye mahkum olacaklar.