Yıldız Savaşları gerçek olacak

Dünyaya çarpacak meteorlar dev lazerlerle yok edilecek.

Yıldız Savaşları gerçek olacak

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi olan NASA, dünyaya çarpabilecek meteorlar üzerine çalışmalarını yürütürken Kaliforniya Üniversitesi’nden ilginç bir fikir aldı. Dünyaya çarpacak meteorlar dev lazerlerle yok edilecek.

Webtekno’da yer verilmiş olan habere göre üniversitede görevli olan araştırmacılar, Dünya’yı meteorlardan korumak için dünyanın en kült seri filmlerinden biri olan Yıldız Savaşları’ndaki “Ölüm Yıldızı” konseptini kullanma fikrini ortaya attılar. Filmde bulunan Ölüm Yıldızı, menzilinde bulunan herhangi bir gezegeni tek bir vuruşta yok edebilecek kadar güçlü bir lazer üretiyordu. Ölüm Yıldızı’nın lazeri kadar olmasa da Dünya’ya yaklaşan meteorları yok edecek kadar güçlü bir lazer üretebileceğimi belirten araştırmacılar, bu sayede Dünya’nın meteorlardan korunabileceğini iddia ettiler.

Dünyanın yörüngesinde konumlandırılması planlanan bu lazeri üreten silah, dünyanın meteor tehdidi altında olduğunda gezegene zarar gelmemesi için ateşlenerek meteorun dünyaya temas etmeden parçalanması sağlanması amaçlanıyor.

Bu sistemdeki teknolojilerin üretilebilir olduğundan bahseden araştırma görevlileri, lazer silahının test aşamasında olduğunu belirtiyor. Lazer testlerinin oldukça iyi geçtiğini bildiren bilim insanları, lazer silahının bir bazalt kütlesini buharlaştırabildiğine dikkat çekti.